Hitman si dává pauzu. Studio IO Interactive se teď soustředí na Jamese Bonda
i Zdroj: IO Interactive
Hitman 2 Novinka Hitman si dává pauzu. Studio IO Interactive se teď soustředí na Jamese Bonda

Hitman si dává pauzu. Studio IO Interactive se teď soustředí na Jamese Bonda

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 3. 2023 09:29

Oblíbený holohlavý zabiják Agent 47 se zřejmě nějakou dobu na scénu nevrátí. Dánské studio IO Interactive v rozhovoru pro magazín Eurogamer potvrdilo, že se v současnosti soustředí na dobrodružství jiného agenta, Jamese Bonda. Série Hitman si tedy dá pauzu.

Reklama
Reklama

  • Hitman si dává pauzu
  • Studio IO Interactive potvrdilo, že je na místě vývoj 007
  • Kreativní ředitel vzpomíná na krušné časy v éře Kane & Lynch

Kreativní ředitel firmy Christian Elverdam vysvětlil, že je budování světa Jamese Bonda náročné a tým potřebuje soustředit veškerou sílu. Zároveň to ale neznamená, že by se na značku úplně zapomnělo. Naopak, Hitman patří k rodinnému stříbru IO Interactive a s rostoucím hladem po pokračování určitě přijde další díl.

Elverdam v rozhovoru vzpomíná na turbulentní léta se sérií. V současnosti velmi úspěšné a expandující studio kolem roku 2010 nezažívalo šťastné období. Po výborném Hitman: Blood Money totiž přišla série nepříliš povedených experimentů v podobě kontroverzních stříleček Kane & Lynch a rodinné akce Mini Ninjas. Sice nešlo o vyloženě špatné hry, jejich komerční výkon byl ale mizerný.

S tím bylo spojeno výrazné propouštění a situaci neprospělo ani to, že chystané vysvobození v podobě Hitman: Absolution také hráče vyloženě neuchvátilo. Vedení studia si uvědomilo, že je v pasti, ze které lze vybruslit jenom naprostým úspěchem s dalším Hitmanem. Došlo tak ke změně filozofie a směřování značky a vznikl nový koncept platformy World of Asssassination. O tři díly a nespočet DLC a doplňků později můžeme říct, že velmi úspěšný.

Tým se tak ze situace, kdy mu zbývaly zhruba tři měsíce výplat do bankrotu dostal do fáze rozšiřování, vzniku zahraničních poboček a ambiciózních plánů na licencované tituly i vlastní online RPG, které vzniká po boku Jamese Bonda.

Snad bude IO Interactive štěstí přát i nadále.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama