Hideo Kodžima připravoval projekt, který se výrazně podobal seriálu The Boys
i Zdroj: Amazon
Novinka Hideo Kodžima připravoval projekt, který se výrazně podobal seriálu The Boys

Hideo Kodžima připravoval projekt, který se výrazně podobal seriálu The Boys

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

27. 6. 2022 08:00

Za úspěchem konkrétní hry často stojí neotřelý nápad, který sám o sobě přiláká potřebnou pozornost. Své o tom ví Hideo Kodžima, právě tituly z jeho produkce většinou stojí na netradiční příběhové premise, na níž následně navazují i dílčí mechanismy. Slavný designér se nyní s jedním takovým nápadem pochlubil.

Reklama

  • Kodžima uvažoval o projektu, který svým konceptem připomínal seriál The Boys
  • jednu z hlavních rolí měl obstarat Mads Mikkelsen
  • Nápad se až příliš podobal seriálu, proto od jeho realizace nakonec upustil

V příspěvku na Twitteru prozradil, že kdysi uvažoval o projektu, který se konceptem výrazně podobal jednomu ze seriálů z dílny Amazonu. Řeč je o The Boys, tedy o superhrdinech, jimž na dobrých skutcích příliš nazáleží, raději totiž upřednostňují vlastní blaho. Diváci jsou svědky korupce, dekadentních radovánek a těžko uvěřitelných situací, do nichž se superschopnostmi obdaření jedinci v jiných snímcích většinou nedostávají. Sluší se dodat, že seriál vychází ze stejnojmenného komiksu od Gartha Ennise.

Kodžima vysvětluje, že viděl pouze tři epizody první řady. Dostaly se k němu právě v době, kdy přemítal o projektu s velmi podobnou premisou. Hlavní úlohu měli sehrát dva detektivové (muž a žena), kteří se specializovali na prohřešky “legendárních hrdinů”. Kodžima uvažoval, že by znovu obsadil svého oblíbence Madse Mikkelsena. 

V navazujícím příspěvku si posteskl, že zábavní průmysl generuje jednoho superhrdinu za druhým. Sám proto chtěl vytvořit něco jiného, než na co jsou konzumenti podobného obsahu zvyklí. Projekt popisuje jako radikální a drsné drama, které nerozlišuje mezi hrdiny a záporáky, jedním ze základních pilířů měl být černý humor. 

Ale jelikož se projekt konceptem výrazně podobal seriálu, byť se spoléhal na jiné zasazení a triky, rozhodl se, že v jeho rozvíjení pokračovat nebude. Nápad tím pádem zůstal pouze v jeho hlavě. No řekněte sami, není to škoda?

Phil Spencer oficiálně potvrdil spolupráci s Kodžimou. Základem nově vznikající hry je cloud
i Zdroj: Kojima Productions

Phil Spencer oficiálně potvrdil spolupráci s Kodžimou. Základem nově vznikající hry je cloud

Na tiskovce v režii Microsoftu došlo také na jedno důležité oznámení. Phil Spencer oficiálně potvrdil, že Xbox Game Studios…

12. 6. 2022 21:15
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama