Hideo Kodžima by chtěl udělat hru, která by reagovala na dění v reálném světě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hideo Kodžima by chtěl udělat hru, která by reagovala na dění v reálném světě

Hideo Kodžima by chtěl udělat hru, která by reagovala na dění v reálném světě

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 9. 2021 11:03

Hideo Kodžima nyní dohlíží na odbavení režisérské verze Death Stranding, která vyjde za pár dní. Co ale chystá do budoucna? Slavný designér nyní evidentně přemýšlí o inovativních projektech.

Reklama

  • Designér Hideo Kodžima prozradil, jak by mohl vypadat jeho další projekt
  • Chtěl by udělat hru, která by reflektovala skutečný svět
  • Něco takového již vytvořil pro handheld Game Boy Advance

V rozhovoru pro japonský magazín Anan se nechal slyšet, že by chtěl do budoucna vytvořit hru, která by reagovala na dění ve skutečném světě. Postěžoval si, že nyní lidé konzumují konkrétní tituly stejným způsobem, to by ale chtěl změnit. Zážitek by se v ideálním případě měl odlišovat na základě několika faktorů, kam může patřit třeba místo, kde člověk žije. Dokonce zmínil, že by hru mohly ovlivňovat momentální pocity, nálada.

Kodžima připomněl, že se na něčem podobném již podílel. Jde o titul Boktai: The Sun is in Your Hand, jenž se objevil na handheldu Game Boy Advance. Hra využívala světelného senzoru a časových údajů. “Množství slunečního záření hra reflektuje během boje s upíry. Mění se podle toho, kde a kdy zrovna hrajete,” řekl a ocenil, že zařízení spolu s danou hrou dokázalo propojit zážitek s reálným světem.

Jestli někdo úspěšně boří zažité stereotypy, je to právě Kodžima. V hlavě ale nyní má zřejmě hned několik rozpracovaných projektů. Nedávno pochválil jednohubku Twelve Minutes, sám by údajně chtěl vytvořit podobně laděnou adventuru. Nejblíže k realizaci je zřejmě projekt vznikající ve spolupráci s Microsoftem, který však stále nebyl oficiálně oznámen, často se také mluví o možném pokračování Death Stranding.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama