Hi-Fi Rush jedním z easter eggů možná naznačuje vznik The Evil Within 3. Náznak hovoří o pokračování survival hororu
i Zdroj: Tango Gameworks / Bethesda
Hi-Fi Rush Novinka Hi-Fi Rush jedním z easter eggů možná naznačuje vznik The Evil Within 3. Náznak hovoří o pokračování survival hororu

Hi-Fi Rush jedním z easter eggů možná naznačuje vznik The Evil Within 3. Náznak hovoří o pokračování survival hororu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 2. 2023 08:50

Letošní překvapení od Tango Gameworks, které v rámci Developer_Direct nakonec dostalo tvar nečekaného, leč příjemného vydání Hi-Fi Rush, možná přineslo ještě více překvapení, než se čekalo. Jak podotýká magazín GamesRadar, který hru pokryl, hudebně zaměřená novinka obsahuje dost možná náznak na další díl ze série The Evil Within. Důvodem je malý easter egg na jedné z obrazovek.

Reklama

  • Hráči Hi-Fi Rush se domnívají, že našli další odkaz na sérii The Evil Within
  • Tento by mohl nasvědčovat tomu, že i přes neuspokojivé prodeje druhého dílu vzniká další pokračování

Obrazovka, která se ve hře nakrátko mihne před startem Track 11: The Needle Drop, obsahuje drobným písmem psanou zprávu, kdy stojí, že „bylo oznámeno nové pokračování populární série survival hororů." Je sice vidět jen na vteřinu nebo dvě, ale i to hráčům pochopitelně stačilo, aby si začali domýšlet, co může znamenat. A právě The Evil Within vyšlo jako nejpravděpodobnější vysvětlení.

The Evil Within je koneckonců jedinou hrou Tango Gameworks, na kterou by tento popis alespoň obecně seděl. Je to jednak horor, kde vedle strašení a atmosféry stojí i na využití survival elementů, jako je crafting, a současně série, protože čítá už dvojici her, a nikoli jen jednu jako Ghostwire: Tokyo. Pokud by vás nicméně i tak napadlo, že zde přeci jen mohla být i jiná série, kterou Tango stvořilo a mělo by stejné vlastnosti, pravda je spíše opačná. Jedinou zbývají hrou, kterou takto mají na kontě, je totiž mobilní hra pojmenovaná jako Hero Dice, a ta – jak už asi uhodnete – na popis příliš nesedí.

Hi-Fi Rush jedním z easter eggů možná naznačuje vznik The Evil Within 3. Náznak hovoří o pokračování survival hororu
i Zdroj: Tango Gameworks,

Na druhou stranu, jak už dobře víte a my to stále připomínáme, nic z toho, co je zde řečeno, není možné považovat za pravdu, dokud to vývojáři sami nepotvrdí. Jak totiž podotýká např. britský Eurogamer, Hi-Fi Rush už takto obsahovalo víc pomrknutí na sérii The Evil Within, takže je klidně možné, že se jedná pouze o dalších z nich. 

Anebo také ne. Kdo ví. Magazín PC Gamer totiž zase opačně připomíná, že režii Hi-Fi Rush zařídil John Johanas, jehož debut na poli této disciplíny tvořilo právě The Evil Within 2. Mnoho zaměstnanců, kteří s ním tehdy spolupracovali, je navíc podepsaných i pod Hi-Fi Rush, takže by dávalo zřejmě smysl, proč by mohli chtít postupovat touto cestou. Koneckonců není to nevídané. Ze známějších případů můžeme vzpomenout například odhalení mapy Batman: Arkham City ve skryté místnosti Batman: Arkham Asylum nebo zprávu z novin Uncharted 3 hovořící o infekci z The Last of Us.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama