Hello Neighbor 2 spoléhá na lepší AI
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hello Neighbor 2 spoléhá na lepší AI

Hello Neighbor 2 spoléhá na lepší AI

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

29. 3. 2021 08:45

Už jsou to více než tři roky, co vyšel Hello Neighbor. Hra sice využívala zajímavého nápadu, v recenzích nicméně příliš nezabodovala. To ale autory neodradilo, značce se věnují i nadále. Mr. Peterson se tedy letos vrátí s druhým dílem.

Reklama

Už v jedničce nebylo lehké najít se sousedem společnou řeč. Poslední ukázka naznačuje, že se na jeho nevybíravém chování nic moc nezměnilo. A jestli, tak spíše k horšímu. Zatímco v prvním díle se hráči museli vcítit do role dítěte, které pokoušelo sousedovu trpělivost, ve dvojce se na scéně objeví investigativní novinář, k němuž se o dění v domě pana Petersona donesly znepokojující informace.

Základní princip celé hry nicméně zůstává stejný. Cílem je vtrhnout do baráku, získat potřebné předměty a zase rychle zmizet. Podle traileru se však zdá, že bude Peterson mnohem ostražitější. Umělá inteligence se totiž postupně učí, pamatuje si, kam se hráč schovává, jaké využívá zkratky a úhybné manévry. S každou další návštěvou by tedy mělo být těžší sousedovi utéct.

 

 

Hello Neighbor 2 by měl vyjít ještě letos na konzolích Xbox One, Xbox Series a na PC, hned po vydání navíc zamíří do nabídky Xbox Game Pass. Hra se nyní nachází v alfaverzi, kterou si mohou všichni zájemci zdarma vyzkoušet.

Druhý díl však není jediným želízkem v ohni, studio tinyBuild pracuje také na hororovém spin-offu Hello Engineer. V budovatelském sandboxu musí hráči postavit stroj, který jim pomůže utéct ze spárů pana Petersona. Hra vzniká exkluzivně pro službu Google Stadia.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama