Happy Game od české Amanity Design vyjde pozítří i na iOS a Android
i Zdroj: Amanita Design
České hry Happy Game Novinka Happy Game od české Amanity Design vyjde pozítří i na iOS a Android

Happy Game od české Amanity Design vyjde pozítří i na iOS a Android

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

31. 1. 2023 11:28

Jeden z posledních titulů české umělecky vytříbené party Amanita Design konečně míří na mobilní telefony. Psychedelický horor Happy Game zde vyjde už ve čtvrtek 2. února.

Reklama

  • Happy Game vyjde ve čtvrtek na iOS a Android
  • Jaromír Plachý pracuje na nové hře

Za projektem z roku 2021 stojí designér Jaromír Plachý, a hra původně vyšla na počítače a handheld Nintendo Switch. Později byla oceněna v anketě Česká hra roku v kategorii nejlepšího audiovizuálního zpracování a už první pohled na screenshoty nebo lákavé trailery prozradí proč.

“Happy Game na první pohled vypadá a působí jako hra s typickým rukopisem Amanity, ale stačí jen pár vteřin navíc a je zřejmé, že tentokrát se hráči mohou těšit na něco trochu jiného. Hlavní hrdina Happy Game, obyčejný malý kluk, se totiž netoulá po krásných mikroskopických světech ani malebných krajinách. Namísto toho se snaží přežít tři kruté noční můry a přitom narazí na pestrou škálu ne zrovna přátelských stvoření,” přibližuje titul tisková zpráva. Sluší se dodat, že hudební doprovod jako v případě další řady her Amanity zařídila talentovaná dvojce DVA.

Sami autoři přiznávají, že přechodu na mobilní zařízení svědčila i poměrně jednoduchá hratelnost původně spoléhající na tahy myší. „Je moc hezké, že teď můžou hráči navázat ještě bližší kontakt s tím vším, co se v naší hře děje. Napichovat malé panáčky na opékací vidlici tažením prstu je totiž ještě silnější zážitek, než se o to pokoušet pomocí kurzoru myši,“ libuje si trochu morbidně Plachý. Tisková zpráva připomíná, že v současnosti pracuje na svém dalším, zatím neoznámeném projektu. Jiná část Amanity pak vytváří Phonopolis, dříve oznámený projekt využívající kartonové grafiky.

Recenze Happy Game, šíleného hororu, kterému něco chybí
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Happy Game, šíleného hororu, kterému něco chybí

27. 10. 2021 09:00

Portfolio českého studia Amanita Design se zase rozšířilo. Jaromír Plachý odšpuntoval své podvědomí a pustil na svět silně…

Happy Game bude na mobilních platformách dostupný od 2. února za 149 korun na App Store a 119 korun na Google Play.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama