Halo 5 v prodejích zaostává za předchůdci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Halo 5 v prodejích zaostává za předchůdci

Halo 5 v prodejích zaostává za předchůdci

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 11. 2015 16:35 18
Reklama

I přesto, že vévodí britským žebříčkům prodejnosti posledního týdne, nevede se regulérnímu pátému dílu série Halo tak dobře jako jeho předchůdcům. Na kontě má ve Velké Británii zhruba 150 tisíc prodaných kopií. Třetí díl za stejné odobí prodal více než třikrát tolik.

Xbox One exkluzivita Halo 5 vyšla v úterý 27. října a o necelý týden později světlo světa spatřily žebříčky prodejů her na britských ostrovech. Pátý díl vysoce ceněné série si dle všeho nevede vůbec špatně. Alespoň v porovnání s ostatními čerstvě vydanými tituly. Na žebříčku mu totiž patří první místo. Překonává tím i multiplatformní hity sezóny jako Assassin’s Creed Syndicate. Pohled do minulosti ale naznačuje, že není pro Halo 5 situace zdaleka tak růžová, jak se může na první pohled zdát.

Oficiální čísla sice neznáme, zdroje však hovoří přibližně o padesátiprocentním nárůstu prodejů oproti Halo: The Master Chief Collection, který měl po prvním týdnu na kontě asi 100 tisíc prodaných kopií. Halo 5 si v prvním týdnu od vydání zakoupilo přibližně 150 tisíc hráčů, což je samozřejmě nárůst, nicméně Halo 3 si svého času za stejnou dobu připsalo nových majitelů zhruba 370 tisíc. Rekordnímu Reach pak do kulaté čtyřstovky chybělo pár tisíc kopií. Sluší se dodat, že i poslední regulérní pokračování série, Halo 4, bezpečně překonalo hranici 300 tisíc. Kde se tedy stala chyba?

Možných důvodů je několik. Xbox One je pořád poměrně čerstvý kus hardwaru a spousta majitelů Xboxu 360 ještě na novou generaci nepřešla. Anebo přešla ke konkurenci. Ve stejné situaci byl ale i Xbox 360 v roce 2007, kdy vyšlo Halo 3. A přece je v prodejích tak propastný rozdíl. Možná už Halo ztrácí svůj lesk a unikátnost, zatímco mu přibývá konkurence (například Destiny). Hráči prostě nemají o pokračování ságy s Master Chiefem v hlavní roli takový zájem, jako měli dřív. Upozorňuji ale, že stále hovoříme jen o číslech z britských ostrovů. V jiných zemích tak může být situace naprosto odlišná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama