Halo 4 Článek Halo 4

Halo 4

Vladislav Burian

Vladislav Burian

7. 6. 2012 22:00
Reklama

Víte, jaká hra je v USA nejpředobjednávanější? Ano, Halo 4! Nechala za sebou takové velikány, jakými jsou druhý v pořadí Assassin's Creed III (Xbox 360), třetí Borderlands 2 (Xbox 360), čtvrté Guild Wars 2 (PC) a tak dále. Není tudíž překvapením, že se zájem novinářů i hráčů při konferenci společnosti Microsoft upíral právě tímto směrem.

Do akce!

Halo 4 je další z těch her, o nichž víme (neostýchejte se přečíst naše minulé preview) docela dlouho - v tomto případě od minulého ročníku E3. A jelikož titul vyjde už šestého listopadu letošního roku, daly se nové informace v Los Angeles čekat. Halo 4 se věnoval samotný začátek prezentace, a sice povedenému traileru, jenž volně přešel do gameplay záběrů, aby se na závěr opět vrátil. Informačně výnosnější pochopitelně byly obrázky ze hry, která se bude odehrávat čtyři roky po událostech z Halo 3. Titul má klást od minula větší důraz na příběh, točící se kolem pravěkého zla ohrožujícího existenci celého vesmíru.

V prostředí bujné džungle jsme měli možnost zhlédnout HUD, které nás bude průběhem hry doprovázet, nové nepřátele a samozřejmě i zbraně, včetně jejich efektní transformace. Pokud jste měli strach, co se značkou udělá nové studio 343 Industries a jeho 230 zaměstnanců, klidně si oddychněte. Ba co víc, podle prvních obrázků můžete být nadšení! Však koukněte sami.

Spartan Ops

Vůbec nejvíce informací se vynořilo okolo hry více hráčů. Prvním režimem je Spartan Ops (nahradí Firefight), kooperativní kampaň až pro čtyři bojovníky (půjde však hrát i v singleplayeru). Zde budete společně se svými kamarády tvořit jednotku Majestic Squad - skupinu Spartanů pod hlavičkou UNSC Infinity - a s ní pak křižovat nejrůznějšími místy planety Requiem. Půjde vlastně o jakousi sekundární kampaň vedle hlavní dějové linky. Tento příběhový dodatek bude dodáván v kapitolách o pěti misích v pravidelném týdenním intervalu, údajně po takovou dobu, co o něj bude vykazován zájem. Klidně měsíce či roky. Co musí hráče obzvláště potěšit, je, že by tento obsah měl být šířen zdarma (některé zdroje však uvádějí, že pouze pro předplatitele Xbox Live Gold) a že by jej měl doprovázet tematický seriál Halo 4: Forward Unto Dawn. První vlaštovka se chystá již na den vydání hry.

War Games

Druhým v pořadí je režim War Games, což bude kompetitivní (proti sobě) multiplayer s nejrůznějšími podmódy. Měl by představovat výcvik pluku SPARTAN-IV, přičemž vojáci se po rozřazení do červeného a modrého týmu budou mydlit hlava nehlava. Z prvních obrázků je možné vypozorovat, že akce bude zase o kus rychlejší a dynamičtější. Nebude chybět ani sbírání bodů, jež hráči při určité hranici přinesou bonusové serepetičky, například některý z mnoha v boji užitečných power-upů. A objevit by se zde mělo i několik starých známých vozidel (třeba Warthog a Ghost).

Infinity

Infinity je názvem místa, které bude sdružovat celý multiplayerový zážitek z Halo 4. Uvidíte zde profil svého Spartana, stav jeho zkušeností, hodnosti, vybavení, možné kustomizace a tak dále. Ostatně nejrůznější bonusové skiny, nová brnění a další části výstroje se stanou - minimálně v zahraničí - dárky k předobjednávkám.

Master Chief je ve skvělé formě, což potěší, neboť Halo 4 započíná novou sérii Halo her. A jak se zdá, o osud značky se v rukou 343 Industries bát nemusíme. Například grafika, zhruba na hranici možností Xbox 360, vypadá velmi slušně a hudební doprovod od Neila Davidge (Matrix, Firewall a další) ostudu rozhodně neudělá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama