Half-Life 2 dostalo po letech masivní aktualizaci, chystá se na Steam Deck
i Zdroj: Hrej.cz
Half-Life 2 Novinka Half-Life 2 dostalo po letech masivní aktualizaci, chystá se na Steam Deck

Half-Life 2 dostalo po letech masivní aktualizaci, chystá se na Steam Deck

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 10. 2021 12:25

Kultovní střílečka Half-Life 2 vyšla před téměř sedmnácti lety, v tomto týdnu ale dostala poměrně zásadní beta aktualizaci. Ta hru značně optimalizuje pro moderní zařízení, především jde o přípravu na chystaný handheld Steam Deck. Aktualizace ale zároveň upravuje některá nastavení a dokonce řeší i několik prastarých bugů.

Reklama

  • Beta branch Half-Life 2 dostal velkou aktualizaci
  • Ta přináší řadu úprav pro moderní počítače
  • Připravuje hru na Steam Deck

Novinky si jako první všiml specializovaný YouTuber Tyler McVicker. Aktualizace se objevila v beta nabídce titulu na Steamu, zatím tedy není optimalizována pro plné vydání. Dle dostupných informací zatím trpí třeba miniaturními záseky.

Jinak ale přináší řadu úprav a vylepšení poplatných moderním počítačům a systémům. Nastavení limitu FOV se zvýšilo na 110, grafické rozhraní by nově mělo podporovat ultraširoké monitory a především hra nově podporuje zobrazovací rozhraní Vulkan. To by mělo pomoct fungování na linuxových systémech, hra je tak připravena pro fungování na SteamOS (a potažmo na konzoli Steam Deck).

Včera jsme vás informovali o tom, že Valve v současnosti testuje kompatibilitu knihovny her na Steamu. Half-Life 2 by vzhledem k historickému významu pro studio Valve rozhodně měl patřit k nejlépe odladěným hrám na platformě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama