Hacker GTA 6 se po výbuchu popularity stáhnul do ústraní, sám se stal terčem útoků
i Zdroj: Rockstar
Novinka Hacker GTA 6 se po výbuchu popularity stáhnul do ústraní, sám se stal terčem útoků

Hacker GTA 6 se po výbuchu popularity stáhnul do ústraní, sám se stal terčem útoků

Radek Raudenský

Radek Raudenský

19. 9. 2022 13:24

Hacker Tea Pot, který stojí za velkým útok na studio Rockstar Games, se stahuje do ústraní. Jak informoval jen několik hodin po zveřejnění záběrů, tak velkou popularitu a boom okolo uniklých záběrů nečekal – apeloval tak na vydavatele či samotné studio, aby jej kontaktovali a společně by se Jak dohodli na podmínkách „příměří“. Jenže celá situace se dost zvrtla.

Reklama

  • Hacker, který zveřejnil desítky záběrů z GTA 6, se stáhl do ústraní
  • Sám se měl stát terčem hackerského útoku a zasílání virů

Jak informuje Tom Henderson, hacker nejdříve nabízel k prodeji zdrojový kód Grand Theft Auto 5, a to za neméně než pětimístnou částku v dolarech. Právě kvůli velké popularitě se ale na Tea Pota nabalila i celá komunita hackerů, dle spekulací byla dokonce vyzrazena jeho lokalita, na což hacker smazal svůj Telegram účet.

Tím ale celá situace rozhodně neskončila. Dle dalších informací se skupiny, v nichž Tea Pot působil, staly semeništi hackerů a virů. Rozesílají se zde kupříkladu ZIP bomby, malware nebo další podvodný software. Za zmíněné uživatelské jméno se schovávají různí podvodníci, jeden z nich si měl přijít na 100 tisíc dolarů za údajný prodej zdrojového kódu.

Dle Twitter účtu The GTA Base se někdo dokonce dostal na emailovou adresu útočníka a nejspíše zná i jeho celé jméno. Tea Pot se mezitím stáhl do ústraní a s veřejností nekomunikuje. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama