GTA V i nadále generuje pohádková čísla. Za poslední čtvrtletí se prodalo dalších 5 milionů kopií
i Zdroj: Take-Two Interactive
Grand Theft Auto V Novinka GTA V i nadále generuje pohádková čísla. Za poslední čtvrtletí se prodalo dalších 5 milionů kopií

GTA V i nadále generuje pohádková čísla. Za poslední čtvrtletí se prodalo dalších 5 milionů kopií

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 5. 2021 12:00

Společnost Take-Two zveřejnila finanční výsledky za poslední fiskální rok, který byl v tomto směru rekordní. Parádní čísla hlásí NBA 2K21, velkým tahounem je stále GTA V.

Reklama

  • GTA 5 si za poslední čtvrtletí připsalo dalších 5 milionů prodaných kopií
  • NBA 2K21 překonalo hranici 10 milionů
  • Společnost za poseldní fiskální rok vykázala čistý příjem 589 milionů dolarů


NBA 2K21 předčilo veškerá očekávání, prodalo se více než 10 milionů kopií. Celá franšíza pak eviduje obdivuhodných 2,3 milionu hráčů, kteří se do her této série vrací každý den, in-game útraty se meziročně navýšily o 73 %. Do virtuálního basketu vkládá Take-Two naděje i do budoucna.

Zajímavá čísla stále generuje i Grand Theft Auto 5. Za poslední čtvrtletí se podařilo prodat dalších pět milionů kopií, celkové prodeje se tedy vyšplhaly na neuvěřitelných 145 milionů, Take-Two tedy může GTA V právem označit jako nejlépe prodávaný titul poslední dekády. Vrcholů dosáhl i počet vracejících se hráčů GTA Online, pravidelné útraty meziročně vzrostly o 31 %.

Z dalších her lze zmínit kovbojku Red Dead Redemption 2, které se prodalo 37 milionů kopií, Civilization 6 dosáhla na 11 milionů, PGA Tour 2K21 na 2 miliony a The Outer Worlds překonaly hranici 3 milionů. Úspěch zaznamenal i třetí díl Borderlans (13 milionů).

Za poslední čtvrtletí, které končilo 31. března, společnost vykázala čistý příjem 219 milionů dolarů (589 milionů za celý fiskální rok). Rekordní čísla si Take-Two vysvětluje koronavirovou pandemií, která podle všeho ukázala možnosti na poli interaktivní zábavy. Společnost však očekává, že se v aktuálním roce vše začne vracet do normálu, což také promítla do výhledu na následující období.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama