GTA Trilogy přináší obří aktualizaci, fyzické verze byly ale odloženy, ta pro Switch dokonce na příští rok
i Zdroj: Hrej.cz
Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition Novinka GTA Trilogy přináší obří aktualizaci, fyzické verze byly ale odloženy, ta pro Switch dokonce na příští rok

GTA Trilogy přináší obří aktualizaci, fyzické verze byly ale odloženy, ta pro Switch dokonce na příští rok

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 12. 2021 12:53

Společnosti Rockstar a Grove Street Games pracují na opravách nepovedených remasterů GTA 3, Vice City a San Andreas v balíčku The Trilogy - The Definitive Edition. Včera hry na všech platformách kromě Switche dostaly rozsáhlou aktualizaci, která hru značně proměnila. Zároveň ale přišlo oznámení odkladu vydání fyzických verzí kompilace.

Reklama

  • GTA Trilogy dostalo obří aktualizaci opravující řadu chyb a nedostatků
  • Na Switch vyjde aktualizace v příštích dnech
  • Fyzické verze byly odloženy na 17. prosince, ta pro Switch na začátek příštího roku

Aktualizace na PC, Xbox Series, Xbox One, PlayStation 4 a PlayStation 5 přináší řadu grafických a technických úprav či oprav. Měla být vylepšena stabilita, výkon, některé překlepy na cedulích nebo problémy s technicky nedotaženým deštěm. Jednotlivé tituly pak dostaly vlastní, unikátní vylepšení, které reagují na stížnosti komunity hráčů.

Často jde opět o problémy s deštěm ve specifických situacích, jako je pohyb pod vodou nebo v cutscénách. Došlo také k dílčím úpravám některých málo ostrých textur nebo rozbitých modelů v prostředí. Z trojky například zmizí ikonický bug, který umožňoval kličkováním s autem po použití drtičky model vozidla roztahovat do nekonečných rozměrů. Do San Andreas se vrací oblačnost a mlha, která znemožňovala z vyšších budov nebo Mount Chilliad pozorovat prakticky celou mapu. To by do hry mělo částečně vrátit iluzi obrovského otevřeného světa. Ze hry také zmizí děsivé prsty Cesara Vialpanda a naopak se do ní objeví chybějící most na venkově.

Některé změny se týkají i konkrétních verzí hry. Například na PC už by mělo jít hru ukládat i uživatelům, kteří v účtu ve Windows používají speciální znaky. Na Nintendo Switch by měla nějaká forma aktualizace dorazit během příštích dnů.

Rockstar nicméně zároveň na sociálních sítích oznámil, že odkládá vydání fyzických verzí hry. Ty měly původně dorazit přesně za týden, tedy 7. prosince, na Xbox Series, Xbox One, PlayStation 4 a Nintendo Switch. Vydání většiny verzí se ale posouvá až na 17. prosince, verze pro Switch je navíc zřejmě ve vážnějších problémech. Té se dočkáme až na začátku příštího roku. Důvod pro odklad studio nesdělilo. 

Vydání Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition se vůbec nepovedlo. Hry vyšly ve špatném technickém stavu a sklidily tvrdou kritiku od fanoušků i kritiků. My jsme kompilaci v recenzi udělili známky 6, 5 a 4.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama