GTA: San Andreas se dočká i verze pro VR Oculus, Beat Saberu se daří, Vertigo chystají pět VR her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GTA: San Andreas se dočká i verze pro VR Oculus, Beat Saberu se daří, Vertigo chystají pět VR her

GTA: San Andreas se dočká i verze pro VR Oculus, Beat Saberu se daří, Vertigo chystají pět VR her

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 10. 2021 09:38

Studio Rockstar společně s výrobcem Oculus připravuje VR verzi kultovní městské akce Grand Theft Auto: San Andreas. Během včerejšího streamu Facebook Connect to oznámil Mark Zuckerberg, zakladatel sociální sítě která zároveň vlastní Oculus. Příliš mnoho podrobností o hře ale zatím nevíme.

Reklama

  • GTA San Andreas se dočká VR verze pro headsety Oculus
  • Beat Saber bude i příští rok masivně podporován
  • Studio Vertigo vyvíjí pět VR titulů, některé budou zasazeny do světů Deep Silver

“Nová verze hry, kterou považuji za jednu z nejlepších v historii, nabídne hráčům úplně nový způsob jak zažít tento ikonický svět skrze virtuální realitu,” vysvětlil Zuckerberg. Tím ale popis hry končí, chybí totiž to nejdůležitější, tedy praktická ukázka hry v akci. Dle blogu Oculus je hra ve vývoji už řadu let. Doufejme tedy, že se brzy dočkáme vydání.

San Andreas ale nebyla jedinou hrou, která se na akci objevila. Oculus láká i na nový obsah pro československý hit Beat Saber. Ten prý překročil hranici sta milionů amerických dolarů (2,2 miliard českých korun) v hrubém obratu čistě a jen na platformě Quest. Rok 2021 byl pro oblíbený rytmický titul štědrý, blog připomíná, že vyšly DLC s umělci jako je Skrillex nebo Billie Eilish. I příští rok by měl být pořádně naditý, prý se na nás chystá další nášup zajímavé muziky a pravděpodobně i nové hratelnostní prvky.

Prostor dostalo i studio Vertigo Games, které je známo řadou povedených titulů včetně Arizona Sunshine nebo A Fisherman’s Tale. Tým Oculus oznámil, že v současnosti se studiem pracuje na hned pěti dalších titulech, přičemž některé z nich zpracují světy vydavatelství Deep Silver. Nabízí se samozřejmě série Saints Row a Metro, ale třeba u Chivalry se zpracování ve VR přímo nabízí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama