Google vydává střípek z herní historie. Dočasně uvolnil first-party hru, s níž byla kdysi testována Stadie
i Zdroj: Google Stadia
Novinka Google vydává střípek z herní historie. Dočasně uvolnil first-party hru, s níž byla kdysi testována Stadie

Google vydává střípek z herní historie. Dočasně uvolnil first-party hru, s níž byla kdysi testována Stadie

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

14. 1. 2023 13:25

Google přichází za pět minut dvanáct se symbolickým gestem, jímž připomíná ušlou cestu Stadie. Předtím než bude služba ukončena 18. ledna, přichází totiž s krátkodobou nabídkou, jež slouží i jako vzpomínka. Ve formě nikdy nevydané hry Worm Game – neboli poslední (navrch i first-party) hry, která kdy službu navštíví – přichází totiž i titul, jenž kdysi posloužil k testování mnoha funkcí Stadie.

Reklama

  • Vývojářský tým Stadie před koncem služby uvolňuje jednu z prvních her, která pro službu vznikla
  • Zahrát si ji můžete až do 18. ledna, kdy hra zanikne společně s koncem streamovací platformy

First-party hra, kterou si můžete představit jako variaci na slavného Hada, je až do 18. ledna dostupná pro všechny uživatele Chromu. Není to sice nekomplexní ani zdaleka to nejhezčí, co dnešní možnosti přináší, nicméně má řadu úrovní, kde lze nalézt krátké zabavení a 4 režimy, kam patří Kampaň, Arkáda, Multiplayer a Budování. Kromě toho má navíc tým Stadie ještě jedno malé překvapení. Pro ty, kteří v investovali do hardwaru neúspěšné platformy, může být totiž zajímavé to, že následující týden dojde i k vydání nástroje, který umožní aktivaci Bluetooth na vašem ovladači Stadia. 

Minuta před půlnocí. Google oznámil přesný čas vypnutí Stadie
i Zdroj: Google

Minuta před půlnocí. Google oznámil přesný čas vypnutí Stadie

Příští středu dojde k ukončení provozu služby Stadia. Google nyní prozradil, kdy přesně dojde k vypnutí serverů a poslednímu…

12. 1. 2023 10:58

Produktová stránka Worm Game, kde vývojáři zanechali krátké memento, také obnažuje skutečnost, že jde o malý titul s velkým srdcem: „Zahrajte si hru, která přišla na Stadii ještě dříve, než Stadia přišla na svět. ‚Worm Game‘ je skromný titul, pomocí kterého jsme testovali mnoho funkcí Stadie, a to dlouho před tím, než došlo k jejímu veřejnému spuštění v roce 2019, až do roku 2022. Hru roku asi nikdy nevyhraje, ale tým Stadie strávil jejím hraním opravdu HODNĚ času, a napadlo nás tak, že se o to s vámi podělíme," vzkazuje tým Stadie.

Jelikož by se po tak době, jakou tým popisuje, mohlo zdát, že hru nejspíše vidíme poprvé, připomínáme, že opak je pravdou. Možnost vidět či alespoň zahlédnout Worm Game jsme dostali již v roce 2019, kdy se prostřednictvím úniku objevila ještě před spuštěním Stadie, a zřejmě by tak i zůstala nebýt blížícího se konce služby.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama