Google Play na PC spouští betu, prozatím je omezena na regiony
i Zdroj: Gameloft
Novinka Google Play na PC spouští betu, prozatím je omezena na regiony

Google Play na PC spouští betu, prozatím je omezena na regiony

Radek Raudenský

Radek Raudenský

26. 9. 2022 09:27

Na konci loňského roku oznámil Google expanzi svého mobilního obchodu Play na počítače Windows. Díky aplikaci Google Play Games máme být schopni hrát populární hry z Androidu také na počítači, a to nativně, bez podpory cloudu. Podobné aplikace již na počítačích byli, s oficiální podporou by ale jejich běh měl být mnohem plynulejší – což si budeme moct sami brzy vyzkoušet.

Reklama

  • Hry z Androidu na Windows se oficiálně blíží
  • Google spouští beta testování aplikace Google Play Games pro PC
  • Prozatím pouze pro několik regionů - teoreticky je možné založit si nový účet a umístit jej do Austrálie

Google totiž oficiálně spustil beta testování pro Austrálii, Hong Kong, Jižní Koreu, Tchaj-wan a Thajsko. Pokud tedy máte účet v tomto regionu, pustí vás Google do aplikace. Tu je možné stáhnout z oficiálních stránek, po jejímž nainstalování je možné obchod prozkoumat, stáhnout si podporované hry a nakonec je i hrát.

V tuto chvíli je přístupných více než 40 her, ze známých jmen můžeme vypíchnout třeba Asphalt 9: Legends, Idle Heroes nebo Cookie Run. Hlavním lákadlem do budoucna je ale použití myši a klávesnice ve střílečkách nebo strategiích. K tomu se ale Google musíte teprve dobrat – samozřejmě hardwarové nároky jsou poměrně nenáročné, překvapením může být nutnost SSD a 10 GB místa na něm. Datum spuštění v našem regionu bohužel stále neznáme. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama