Google odvádí své zdroje od Stadie. Kvůli nespokojenosti je má chtít využít jinde
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Google odvádí své zdroje od Stadie. Kvůli nespokojenosti je má chtít využít jinde

Google odvádí své zdroje od Stadie. Kvůli nespokojenosti je má chtít využít jinde

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

5. 2. 2022 12:10

Google Stadia je službou, o níž jsme v posledních měsících mnoho neslyšeli, a zřejmě z dobrého důvodu. Deklinace po relativně nadějné kampani, která v roce 2019 zadávala výhled lepších zítřků, měla aktuálně dojít do bodu, kdy Google upřednostňuje přeorientování svých zdrojů do jiného segmentu. Není prý dlouhodobě spokojen s klesajícím zájmem.

Reklama

  • Google měl výrazně redukovat podporu Stadie
  • Na poskytování služeb se má aktuálně soustředit už jen asi 20 % týmu

První známku, dle níž šlo usuzovat na měnící se priority společnosti, bylo možné rozpoznat s uzavřením jeho herních studií. Při této příležitosti došlo od Googlu k oznámení, že namísto interní produkce bude cílit na podporu studií třetích stran, která na oplátku svou hru na jeho službu umístí. Zdá se však, že ani tento plán nakonec nepřináší své ovoce.

V návaznosti na loňskou zprávu o záměru Google přeprodávat své technologie partnerům, jako je Bungie či Capcom, měl tým Stadie upozadit zisk her a místo toho podporovat zmíněné firmy. Podle oficiálního stanoviska Googlu je přitom nadále v plánu přivést v letošním roce na službu dalších 100 her.

Zástupce Google Stadia si stojí za tím, že se službě stále daří
i Zdroj: Hrej.cz

Zástupce Google Stadia si stojí za tím, že se službě stále daří

Užívání nově zavedeného spojení Google Stadia jako synonyma promrhaného potenciálu a pálení peněz se stalo relativně běžné.…

15. 5. 2021 09:45
1

Magazín Business Insider na toto vyjádření reaguje zmínkou, že společnost měla zredukovat svůj zájem v oblasti vyjednávání s vývojáři třetích stran a přejmenovat Stadia divizi na Google Stream. Podle jednoho z anonymních zdrojů se v Googlu prý stále nachází vyšší počet zaměstnanců, kteří si přejí Stadii zachovat. Nynější rozdělení zdrojů oddělení má odpovídat pouhým 20 % pro herní platformu a 80 % pro technickou podporu zprostředkovávaných technologií.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama