GOG, Steam i Epic nabízí nyní tři hry zdarma. Zahrát si tak můžete neotřelou karetní hru o mentálním zdraví nebo open-world hru o vandalismu
i Zdroj: TavroxGames
Novinka GOG, Steam i Epic nabízí nyní tři hry zdarma. Zahrát si tak můžete neotřelou karetní hru o mentálním zdraví nebo open-world hru o vandalismu

GOG, Steam i Epic nabízí nyní tři hry zdarma. Zahrát si tak můžete neotřelou karetní hru o mentálním zdraví nebo open-world hru o vandalismu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

25. 3. 2023 09:05

Jak bylo avizováno už při zahájení akce, herní obchod GOG v rámci svých jarních slev i nadále pokračuje v rozdávání her zdarma – a to nyní formou karetního titulu. Podobně, leč s odlišným žánrem, se přitom jeví i nabídka ostatních obchodů. Svou hru zdarma si můžete podobně totiž vyzvednout nejen na GOG, ale i na Epic Games Store nebo Steamu.

Reklama

  • Herní obchody GOG, Epic Games Store i Steam mají před koncem měsíce každý k dispozici jednu hru zdarma
  • Jedná se o zástupce open-world (ne)akční hry z pohledu vlastních očí, simulace šachů a psychedelického výletu

Hry, které si nyní lze nyní získat bez poplatku, zahrnují tři plné tituly a jedno DLC. Jedná se o: Sludge Life (Steam – do 30. března / nebo do rozdání zásob), Neurodeck: Psychological Deckbuilder (GOG – 27. března), Chess Ultra (Epic Game Store – do 30. března); a dále startovní balíček pro World of Warships s názvem Ishizuchi (Epic Game Store – do 30. března).

S ohledem na jednotlivé hry stojí prvně zato zmínit, že Sludge Life je nezávislý titul, jenž se letos bude těšit i z druhého dílu. Jedná se o first-person hru z otevřeného světa, jíž ve vzájemné spolupráci vyvinuli vývojáři Terri Vellman a Doseone a jež je popisován jako "simulace vandalismu". Hra byla původně vydána na Epic Games Store už v roce 2020 a o rok později  se dostala i na Steam po skončení exkluzivity. Při uvážení těchto informací lze přitom doplnit také to, že hra obsahuje velice silnou stylizaci a bohatou paletu činností, kam se řadí řečený vandalismus i jiné volnočasové činnosti (hra např. nabízí i možnost pořizování fotek, posprejování veřejných prostor nebo stahování aplikací pro váš in-game laptop včetně hraní  hry ve hře).

Co se týče ostatních her, které lze získat, Chess Ultra jsou už podle názvu velmi věrně zpracované šachy, zatímco Neurodeck karetní hra. Právě druhý titul je nicméně v lecčems unikátní, takže jej trochu rozebereme. Jedná se totiž o hru, kde se studio TavroxGames přednostně zaměřilo na boj, ale současně se od jiných podobných her (jako je např. Thronebreaker) odlišilo tím, se hráči neutkají s monstry a lidmi, ale s fobiemi a strachy. 

Tato nezávislá hra byla totiž v mnohém inspirována jinými karetními tituly, které znáte – Slay the Spire, Monster Train nebo třeba Gordian Quest; a ani premisou nezůstává pozadu. Příběh provádí hráče totiž po tzv. "bludišti podvědomí", což je v řeči autorů jakási reprezentace naší hrdinky a introspekce do její duše. Autoři jej na Steamu prezentují konkrétně jako temné, depresivní místo, kde se značně symbolicky dozvíme o minulosti naší postavy, stejně jako rozpoložení její mysli. Podle oficiálního popisu se zde hráči totiž mají prodírat hvozdem nepřátel, jež nabídnou nové karty a vylepšení, co změní světonázor hrdinky, a na oplátku jí zase umožní poslouchat o trochu z toho, co vedlo k jejímu mentálnímu zdraví a osobnosti jako celku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama