Gigabyte vyměňuje problémové zdroje. Kritizuje metodiku testování Gamers Nexus
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gigabyte vyměňuje problémové zdroje. Kritizuje metodiku testování Gamers Nexus

Gigabyte vyměňuje problémové zdroje. Kritizuje metodiku testování Gamers Nexus

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 8. 2021 11:26

Výrobce počítačového hardwaru Gigabyte řeší potíže s problémovými modely zdrojů. O vysoce poruchových výrobcích P850GM a P750GM jsme psali minulý týden. Firma se nakonec rozhodla k situaci postavit čelem, vysvětlila, v čem spočívají problémy výrobků a všem dotčeným uživatelům slíbila, že jejich rozbité kusy vymění. Zároveň ale zpochybnila, že specializovaný web informoval o situaci správně.

Reklama

  • Gigabyte vzal na vědomí problémy svých zdrojů P750GM a P850GM
  • Mírně je poupravil a nabízí bezplatnou výměnu
  • Zároveň se ale brání nařčením a tvrdí, že Gamers Nexus podroboval hardware nepřiměřené zátěži

Na oficiálním webu společnost vysvětlila, že časté fatální problémy zdrojů včetně zkratů způsobovaly momenty, kdy “maximální odběr přesáhne deklarovaný rozsah užití”. Vedle toho také nepřímo popíchla web Gamers Nexus, který skrze video zachycující dlouhodobý experiment na problémy v největší míře upozornil. Jeho redaktoři tvrdí, že řada zdrojů byla nepoužitelná už při vybalení z krabice, zbylé problémy pak nastávaly při naprosto standardním používání, během pár minut.

Gigabyte ale zastává opačný názor. “Oceňujeme a bereme v potaz jakoukoliv zpětnou vazbu a návrhy našich mediálních partnerů a odborníků na hardware. Od třetích stran jsme byli obeznámeni s připomínkami k možným problémům P850GM a P750GM zkratujících při vysoké watáži v případě testování skrze specializované nástroje po delší jednotky času, opakovaně až na úrovních 120 až 150 procent ochrany proti nadměrné zátěži. Taková míra zátěže může výrazně zkrátit životnost produktu a jednotlivých komponentů P850GM a P750GM,” namítá výrobce.

De facto tak obviňuje magazín z toho, že zdroje testoval daleko za hranicemi jejich deklarovaných technických limitů. Samotný Gamers Nexus se k reakci nevyjádřil, jiné weby (Kotaku, PC Gamer) ale stojí spíše na jeho straně.

I přes to ale Gigabyte mírně pozměnil nastavení produktů a současným majitelům nabízí bezplatnou výměnu. Pokud jeden ze zmíněných zdrojů vlastníte, měli byste se obrátit na lokální pobočku zákaznické podpory Gigabyte. 

Otázkou zůstává, jak se Gigabyte postaví k nařčením z toho, že problémové zdroje zničily i řadu připojených komponent včetně drahých grafických karet z řady RTX, ke kterým byly například na americkém eshopu Newegg přibalovány.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama