Ghostwire: Tokyo staví na odiv svou nevšední hororovou náturu. Datum vydání si ovšem stále nechává pro sebe
i Zdroj: Tango Gameworks / Bethesda
GhostWire: Tokyo Novinka Ghostwire: Tokyo staví na odiv svou nevšední hororovou náturu. Datum vydání si ovšem stále nechává pro sebe

Ghostwire: Tokyo staví na odiv svou nevšední hororovou náturu. Datum vydání si ovšem stále nechává pro sebe

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 9. 2021 08:35

Na nejnovějším konferenci PlayStationu nechyběl ani horor od Šindži Mikamiho a zbytku studia Tango Gameworks. Dva měsíce po svém odložení se Ghostwire: Tokyo připomněl novou ukázkou, ve které se pokusil mimo zběsilou akci navázat i na tajuplnost úplně prvního traileru

Reklama

  • Ghostwire: Tokyo obdržel trailer mixující akci a duchařské pozadí japonského veleměsta
  • Datum vydání se z předešle zmíněného počátku roku 2022 změnilo pouze na rok 2022

Akční horor od tvůrce Resident Evilu mířící na PC a časově exkluzivně i na PS5 se ani v nejnovějším traileru nedočkal data vydání. V návaznosti na červencovou zprávu o odkladu na počátek následujícího roku se dozvídáme, že hra bez bližšího určení dorazí někdy v roce 2022. Zda opomenutí předešlé informace značí další interní posunutí plánu, nebo pouze nejasnou formulaci, není zatím jasné. Ať tak či onak, na Xboxu se hra ani v jednom případě neobjeví před rokem 2023.

Co se nových informací týče, zde se vývojáři nechávají slyšet, že na PS5 zážitek z deštivých ulic Tokia hodlají prohloubit implementací ray tracingu a moderního 3D audia. Samozřejmostí se stane i téměř nulová délka načítání díky SSD a rovněž užití ovladače DualSense. V jeho případě dojde jak na tradiční funkce adaptivních triggerů a haptické odezvy pro rozeznání sesílaných schopností, tak i uplatnění mikrofonu pro spirituální komunikaci „s druhou stranou“. 

Právě cestou zvuku chtějí tvůrci nasimulovat přítomnost onoho šestého smyslu, umožňující našemu hrdinovi vnímání jinak skrytých elementů duchovního světa a hrozeb, kterém v něm číhají. Vzhledem k haptické odezvě se pak ještě sluší doplnit, že spolu s tím, jak zesílí naše dovednosti v boji, bude inkrementálně narůstat i zpětná vazba, která je ovladačem poskytována.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama