Gameplay ukázka z Horizon Forbidden West předvedla krásy San Francisca
i Zdroj: Hrej.cz
Horizon Forbidden West Novinka Gameplay ukázka z Horizon Forbidden West předvedla krásy San Francisca

Gameplay ukázka z Horizon Forbidden West předvedla krásy San Francisca

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

28. 5. 2021 03:00 1

Čekání na první ukázku z Horizon Forbidden West bylo sice dlouhé, zdá se ale, že se opravdu vyplatilo. Čerstvé záběry z poslední prezentace State of Play totiž naznačují, že pokračování pozvedne zážitek z hraní na další úroveň.

Reklama

  • Prezentace State of Play nabídla 14 minut z Horizon Forbidden West
  • Aloy předvedla nové vychytávky, třeba glider nebo přitahovací hák
  • Autoři ještě neprozradili datum vydání

Studio Guerrilla Games na stopáži nijak nešetřilo, diváci se dočkali celých čtrnácti minut záběrů pořízených na konzoli PlayStation 5. Po dlouhé době se opět setkáváme s Aloy, která v ruinách San Franciska stopuje Erenda, s nímž se již známe z jedničky. Válečník padl do zajetí kmene Tenakth, jehož příslušníci umí ovládnout robotická monstra - stejně jako Aloy. Tím pádem se z nich stávají velmi nebezpeční protivníci, po pláži se promenádují na hřbetech mechanických velociraptorů (Clawstrider) nebo majestátních mamutů (Tremortusk).

Aloy je naštěstí do boje skvěle vybavena. V záběrech předvádí perfektní lukostřelbu a boj s kopím. A když je příliš horko, umí rychle zmizet díky kouřové bombě. K úhybným manévrům se skvěle hodí variace na kotvičku (Pullcaster), při seskakování z velké výšky poslouží jakýsi glider (Shieldwing), pod vodou zase přijde vhod přístroj, díky němuž může pod hladinou zůstat jak dlouho chce.

Autoři následně v příspěvku na Twitteru poděkovali za sledování a přidali vyjádření k termínu vydání. “Zatím ještě nemáme přesné datum vydání, ale vývoj pokračuje podle plánu. Velmi brzy pro vás budeme mít update. Jako vždy děkujeme za vaší podporu.” Nezbývá než doufat, že se stále počítá s vydáním v letošním roce. Horizon Forbidden West vyjde na konzolích PlayStation 4 a PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama