Frostpunk se dočká pokračování zasazeného 30 let po klimatické katastrofě prvního dílu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Frostpunk se dočká pokračování zasazeného 30 let po klimatické katastrofě prvního dílu

Frostpunk se dočká pokračování zasazeného 30 let po klimatické katastrofě prvního dílu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 8. 2021 11:35

Vývojáři z varšavského studia 11 Bit přinášejí se rozhodli přinést protiváhu k sílícímu trendu odkladů. Ve znamení nového začátku a lepších, byť mrazivých zítřků oznamují druhý díl strategie Frostpunk, navazující na úspěch tři a půl roku starého předchůdce.

Reklama

  • 11 Bit Studios ohlašují Frostpunk 2
  • Hra bez jakéhokoli data vydání zatím míří pouze na PC

Jak už vývojářské studio dříve předesílalo, v jeho současné produkci se nachází trojice projektů. Frostpunk 2 je do dnešního dne prvním, který je nám znám, byť i zde je nutno dodat, že se hra stále nachází v rané fázi vývoje. I z tohoto důvodu není nad rámec aktuálního ohlášení PC verze známo, v jakém termínu hra nakonec vyjde, popř. zda se objeví i na konzolích. Uvážíme-li nicméně minulost jejího předchůdce, jehož konzolová verze dorazila rok a půl za návštěvou PC, lze nejspíše očekávat, že ani majitelé PlayStationu a Xboxu nebudou ochuzeni.

Zavítáte-li v současné době na profilovou stránku titulu na Steamu, kam hra dorazí vedle Epicu a GOG, můžete se dočíst, že pokračování nabídne z hlediska příběhu hlubší pohroužení do budoucnosti poničeného světa. Ani po třech desetiletích od sněhové bouře, která zavála zahalila smrtící zimou a odstartovala radikální změnu života, totiž nedošlo na kýženou oblevu, a hráči tak musí stále čelit klimatickým výzvám i nežádoucím projevům lidského chování.

V roli vůdce další ze série metropolí přežívajících na málu, co lze v bezbřehé pustině dohledat, budeme znovu nuceni vládnout železnou rukou, činit těžké morální volby a nastolit vlastní řád. Podle zpráv co-directora Jakoba Stokalskiho nebude Frostpunk 2 navíc pouhou recyklací, ale výraznější evolucí původního konceptu. Dopomoci by k tomu měla podle jeho slov i skutečnost, že se vývojářské studio od prvního dílu značně rozrostlo a v současné době jej tvoří bezmála 70 zaměstnanců.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama