Frontier zastavuje vývoj Elite: Dangerous na konzolích, studio se zaměří pouze na počítačovou verzi
i Zdroj: Hrej.cz
Elite: Dangerous Novinka Frontier zastavuje vývoj Elite: Dangerous na konzolích, studio se zaměří pouze na počítačovou verzi

Frontier zastavuje vývoj Elite: Dangerous na konzolích, studio se zaměří pouze na počítačovou verzi

Radek Raudenský

Radek Raudenský

11. 3. 2022 06:45

Pro fanoušky a hráče Elite: Dangerous na konzolích přichází nečekaná a poměrně kontroverzní zpráva. Studio Frontier Developments oznamuje, že vývoj konzolové verze hry bude od dnešního dne ukončen, podpora hry tak bude pokračovat pouze na počítačích.

Reklama

  • Studio Frontier oznamuje konec podpory Elite: Dangerous na konzolích
  • Vývojáři se musí soustředit pouze na počítače
  • Důvodem mají být neustávající problémy s výkonem, které zamezily vydání expanze Odyssey na konzolích, tvrdí spekulace hráčů

„Není tajemstvím, že vydání Odyssey nebylo vůbec ideální, což se projevilo i v nutnosti rozdělit hráčskou bázi, abychom se mohli zaměřit pouze na počítače. Od vydání Odyssey v květnu roku 2021 jsme pracovali na vylepšení PC verze expanze a i když jsme zde udělali velký kus práce, stále je spousta věcí, které musíme udělat,“ píše David Braben, ředitel společnosti Frontier Developments.

„Napříč posledními měsíci jsme zápasili s tím, jaká je nejlepší cesta k tomu posunout se dál a s těžkým srdcem jsme se rozhodli zrušit veškerý vývoj na konzolích. Je nutné se posunout s příběhem hry, a abychom tak udělali, musíme se zaměřit na jeden kód. Elite Dangerous bude na konzolích dále fungovat, společně s kritickými aktualizacemi, ale v rámci nového obsahu se zaměří na počítače,“ ukončuje ředitel smutnou zprávu.

Hráči na konzolích se tak budou muset obejít nejen bez expanze Odyssey, která na PlayStationu ani Xboxu nikdy nevyšla, ale i bez dalšího nového obsahu. Frontier očividně vložil do těchto verzí spoustu zdrojů, avšak hru stále trpí problémy s výkonem. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama