FPS hra ze světa EVE Online stále vzniká, CCP Games vytrvávají ve své snaze
i Zdroj: CPP Games
EVE Online Novinka FPS hra ze světa EVE Online stále vzniká, CCP Games vytrvávají ve své snaze

FPS hra ze světa EVE Online stále vzniká, CCP Games vytrvávají ve své snaze

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 5. 2022 12:30

Jestliže jste někdy brouzdali v hledání zajímavého MMO z vesmíru, EVE Online patrně vašemu výběru neuniklo. Velké, grandiózní a téměř neprostupné, tak se hra od CPP Games profiluje už dlouhých 19 let, kdy rok co rok přežívá na věrné komunitě a jejím zájmu. Kdysi se ovšem jevilo možné, že tomu bude i jinak. Hra se mohla v sérii spin-offů dostat i do vzdáleného žánru FPS, ovšem štěstí jí v tom nepřálo. Po několika pokusech se však jeví, že svítá možná nová naděje.

Reklama

  • CPP Games London pokračují v pokusu přenést EVE Online i do žánru FPS
  • Po několika selháních chtějí vývojáři předstoupit před hráče až s ukázkou, která bude hru reprezentovat

Příležitost k přetavení EVE i do světa rychlejší akce se stává pokračující projekt londýnské pobočky, jež navazuje na tři zrušené hry. Tou prvním byla ambiciózní free-to-play střílečka Dust 514, která se na PS3 dožila jen tří let, než nenávratně zmizela pro nedostatek hráčů. Druhou byl Project Legion, jenž se nedobral ani k vydání a v roce 2015 skončil. A třetí Project Nova, hra odhalená v roce 2016, se se zrušením ještě před vydáním potázala v roce 2020.

Vývoj jednotlivých titulů byl poměrně turbulentní i na poli herních studií. Zatímco první vznikal ještě v CCP Shanghai, na dalším již pracovali CPP Newcastle. Jde-li pak o CPP London, kteří pracují na současném titulu, ti chtějí svůj přístup změnit celkově, tedy jak ve hře, tak její prezentaci. Nová hra, která byla studiem zmíněna už loni v dubnu, má tak např. tíhnout k více taktické akci, přičemž její autoři chtějí komunikovat stylem: „ukaž raději než říkej.

„Uvědomujeme si, že pravověrná sci-fi FPS zasazená do vesmíru EVE je koncept budící zájem a CCP se zavazuje nabídnout inovativní multiplayerovou střílečku s atmosférickým vizuálem,“ zaznělo od vývojářů na Fanfest Opening Ceremony. „Spíše než popisovat, jak jsme k tomuto konceptu došli, vám jej chceme ovšem ukázat a těšíme se, až tak uděláme,“ dodali.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama