Fotbalová UFL konečně ukazuje celý poločas. Konkurence pro FIFA se chlubí animacemi
i Zdroj: Strikerz.inc / Oficiální web
UFL Novinka Fotbalová UFL konečně ukazuje celý poločas. Konkurence pro FIFA se chlubí animacemi

Fotbalová UFL konečně ukazuje celý poločas. Konkurence pro FIFA se chlubí animacemi

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 3. 2023 14:19 2

Studio Strikerz.inc konečně představilo nesestříhané a neupravené gameplay záběry ze své chystané fotbalové hry UFL. Po více než dvou letech od prvního oznámení tak vidíme, jak titul bude vypadat v pohybu a v jaké fázi vývoje se přibližně nachází.

Reklama

  • UFL se prezentuje na souvislých záběrech přímo ze zápasu

Video samo avizuje, že jde o alfaverzi pocházející z letošního ledna. Zhruba osm minut záběrů ale ukazuje nepřerušovaný zápas mezi dvěma fiktivními tureckými kluby. V jejich řadách tak z licenčních důvodů najdete směsici úplně smyšlených, ale i současných (Pedro Pereira) nebo bývalých (Mert Korkmaz) skutečných fotbalistů.

Video má především ukazovat současnou úroveň hratelnosti a animací. Sami autoři přiznávájí, že je aktuální animační systém v dost syrovém stavu a potřebuje ještě hodně ladění. Pohyb na hřišti tak není úplně stoprocentně plynulý a hráči si pomáhají různým nepřirozeným zrychlováním, zasekáváním nebo přeskakováním. Potenciál ale systém rozhodně má. Asi nejslabší je tak ve výsledku doprovázející komentář, který i kvůli absenci jmen hráčů zní opravdu kostrbatě.

UFL vzniká jako odpověď na fotbalové tituly FIFA a eFootball. Také se bude soustředit na kompetitivní hraní, ale autoři se vůči konkurenci vymezují především slibovaným maximálně férovým hraním postaveným na schopnostech hráčů a ne využívání mikrotransakcí. V traileru sice žádné známé značky a tváře nevidíte, autoři se ale chlubí různými licencovanými partnerstvími včetně Bayeru Leverkusen, AS Monaco, Šachtaru Doněck nebo Sportingu Lisabon. Mezi ambasadory projektu patří Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Oleksandr Zinčenko nebo Roberto Firminho.

Autoři UFL ukazují první záběry z hraní, takhle se rýsuje vyzyvatel FIFA a eFootballu
i Zdroj: Hrej.cz

Autoři UFL ukazují první záběry z hraní, takhle se rýsuje vyzyvatel FIFA a eFootballu

Studio Strikerz Inc. zveřejnilo první obsáhlejší video s gameplay záběry z připravovaného virtuálního fotbalu UFL. V něm se…

28. 1. 2022 11:35

Hra má vyjít snad ještě letos na Xbox Series, One, PlayStation 5, 4 a PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama