Fortnite si připravuje půdu pro obří live event Collision. Co přinese nadcházející víkend?
i Zdroj: Epic Games
Preview Fortnite Článek Fortnite si připravuje půdu pro obří live event Collision. Co přinese nadcházející víkend?

Fortnite si připravuje půdu pro obří live event Collision. Co přinese nadcházející víkend?

Martin Synek

Martin Synek

3. 6. 2022 15:30

Všichni fanoušci Fortnite už bezesporu vyhlíží víkend. V plánu je totiž jeden z největších živých eventů, který se ve hře kdy objevil. Pokud tedy sledujete příběhové pozadí této oblíbené battle royale hry, můžete čekat vyvrcholení další části války mezi The Imagine Order a The Seven, vedené tajemným Foundationem v podání Dwaynea „The Rock“ Johnsona. Tento event dorazí již v sobotu 4. června 2022 ve 22:00 hodin našeho času a ponese název Collision. Co však máme od této velké události čekat, to v podstatě stále nevíme. Náznaky však hovoří samy za sebe a my si zde pár změn i příběhových twistů zkusíme nastínit.

Reklama

Před několika dny proběhl ve Fortnite další z takzvaných secret updatů, kde se opět změnilo několik věcí a který také chystá půdu před live eventem Collision. Předně se opět změnilo pozadí v hlavním menu hry, kterému vévodí opravená zbraň The Seven, obří robot Mecha Strike Commander. K němu se poté budou vázat zřejmě i poslední úkoly, které přifrčí nejspíše už ve čtvrtek. Nicméně se také ukázalo, že všichni členové Fortnite Crew programu dostanou coby free skin právě Mecha Strike Commadera. 

Pro poslední dny před kolizí si tvůrci také přichystali další porci úkolů, tentokrát se tato sada jmenuje Bargain Bin Week a ve zkratce na hráče čeká honba po herních zlatých cihličkách, které poté směňujete za speciální itemy přímo ve hře. Navíc je splnění každého takového úkolu oceněno náležitou porcí zkušenostních bodů. To samozřejmě pomůže, pokud ještě na samém konci někdo nestihl dosáhnout na konec battle passu či ostatních odměn spojených s touto sezonou. K tomu se také váže fakt, že v rámci hry probíhá akce, kdy všechny speciální zbraně/předměty pořídíte za poloviční cenu zlatých cihliček. 

Zmizely dočasné zbraně, kterými byly Rail Gun a Recon Scanner. Prozatím bez náhrady, což se jistě časem vyřeší. Nedávno do item shopu hry přišel i Obi-Wan Kenobi, který samozřejmě uvedl svůj nový seriál, podobně jako je tomu i u dalších důležitých postav (namátkou RoboCop nebo dříve Doctor Strange a další). Pomalou evolucí prochází i režim bez stavění, což sebou nese všemožné úpravy zbraní (buffy i nerfy), a jakožto jeden z pravidelných hráčů tohoto režimu očekávám i zrušení samodoplňovacího overshieldu.

Collision má být údajně jedním z největších live eventů, které hra zažila. Dle informací, které kolují internetem by tento event měl trvat kolem čtyřiceti minut herního času, což je vskutku nadstandartní porce času. Doomsday Device, které si The Imagine Order postavili u zničených Tilted Towers se chystá na svůj úder a jak už jsem napsal v úvodu, Sedmička musí nasadit ten nejtěžší kalibr ve formě dalšího a notně vylepšeného Mecha Strike Commandera. Náš oblíbený hrdina Jonesy přestává věřit Sedmičce a kdoví jak se celý tento konflikt nakonec vyřeší. Další černá díra? I to je možné. 

Nezbývá nic jiného, než se těšit a do soboty dozobat zbytky, které nám hra nabídne. Splnit poslední úkoly, dokončit battle pass nebo si vystřílet některé z nepovinných bonusových cílů. Zkrátka si užít poslední dny starého dobrého Fortnite, protože lze jen odhadovat, co nás hned v neděli čeká s novou sezónou!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama