Fortnite prochází obřími změnami. Čtvrtá kapitola přináší nový ostrov, hra nyní běží na Unreal Engine 5.1
i Zdroj: Epic Games
Fortnite Novinka Fortnite prochází obřími změnami. Čtvrtá kapitola přináší nový ostrov, hra nyní běží na Unreal Engine 5.1

Fortnite prochází obřími změnami. Čtvrtá kapitola přináší nový ostrov, hra nyní běží na Unreal Engine 5.1

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 12. 2022 10:31

Vysoce populární multiplayerová střílečka Fortnite se dočkává dalších přelomových změn. Dorazila totiž čtvrtá kapitola, a s ní i velmi významné změny. Hráči si zabojují o úplně nový ostrov, na kterém se prolnou světy sci-fi a fantasy. Pochopitelně se dočkáme zajímavých crossoverů, nadchne ale hlavně přechod na Unreal Engine 5.1.

Reklama

  • Fortnite vstoupil do čtvrté kapitoly
  • Používá Unreal Engine 5.1 se spoustou podpůrných technologií a vypadá skvěle
  • Čtvrtá kapitola také přináší řadu novinek a změn

S nejmodernější verzí technologie přichází řada vylepšení. Fortnite si sice zachová svou komiksovou stylizaci, nově ho ale pohání technologie Nanite, Lumen, Virtual Shadow Maps a Temporal Super Resolution. Díky Nanite je architektura herního světa mnohem ostřejší a realističtěji vymodelovaná, což navíc platí i pro herní vegetaci. Lumen zařizuje pohlednější nasvícení scén, odrážení světelných paprsků v interiérech respektuje barvy předmětů a tak dále. Virtual Shadow Maps, jak už název napovídá, pracuje na realistických stínech všech objektů ve světě a Temporal Super Resolution napomáhá lepší snímkové frekvenci při vyšší kvalitě obrazu.

Technologie je dostupná na PC, Xbox Series, PlayStation 5 a v cloudu. U PC lze samozřejmě dílčí možnosti zapínat a vypínat a je nutné vlastnit dostatečně výkonný hardware. Na konzolích jsou dostupné vždy, kromě režimu vysoké snímkové frekvence 120 FPS.

Čtvrtá kapitola ale zároveň přináší řadu hratelnostních změn. Na novém ostrově nalezenete spoustu zajímavých bojových zákoutí včetně záhadného zámku The Citadel. Po mapě se prohání terénní motorky Trail Thrashers, s nimiž lze provádět divoké triky. Při sprintu nově postavy přeskakují překážky a drobností je možnost valit sněhové koule v místech, kde leží sněhová pokrývka.

Asi nejzásadnější novinkou jsou Reality Augments. Ty hráčům několikrát za hru dají na výběr mezi dvojcí vylepšení, které pak vylepšují postavu do konce zápasu. Mezi efekty vylepšení patří třeba rychlejší přebíjení. 

Z obsahového hlediska zkušené bojovníky potěší nové zbraně a samozřejmě i postavy. V crossoverech se do Fortnite podívá Doom Slayer z Dooma a Zaklínač Geralt. Veškeré změny by měly být dostupné od včerejška.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama