Fortnite oficiálně končí s podporou Windows 7 a 8. K dalšímu hraní je zapotřebí novější verze operačního systému
i Zdroj: Epic Games
Fortnite Novinka Fortnite oficiálně končí s podporou Windows 7 a 8. K dalšímu hraní je zapotřebí novější verze operačního systému

Fortnite oficiálně končí s podporou Windows 7 a 8. K dalšímu hraní je zapotřebí novější verze operačního systému

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 3. 2023 08:30

Společnost Epic Games nově potvrdila, že Fortnite již nadále nebude podporovat operační systémy Windows 7 a Windows 8. Studio to poprvé oznámilo během loňského roku, načež zprávu nyní zopakovalo skrze další cesty sociálních sítí. Současně opět dodalo, že se tak děje od stávající druhé sezóny 4. kapitoly: Mega. Po této události, resp. již přímo při ni, musí tak hráči přejít na novější operační systémy, konkrétně Windows 10 nebo Windows 11.

Reklama
Reklama

  • Fortnite s vydáním Chapter 4: Season 2 již nadále nepodporuje operační systémy Windows 7 a 8
  • Ke hraní je zapotřebí Windows 10 nebo Windows 11

Hráčům, kteří na novou operačního systému Windows nemohou aktualizovat např. kvůli nesplnění požadavků na hardware, společnost Epic doporučila hrát hru prostřednictvím streamovací služby GeForce Now. Hráči mají také podle nich možnost hrát Fortnite prostřednictvím velkého počtu jiných platforem. Jedná se např. o konzolové verze PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series (včetně Xbox Cloud Gaming), mobilní Android nebo Nintendo Switch.

Vývojářské studio taktéž opakuje, že na fakt, že hra opustí starší verze Windows, upozornilo již loni v prosinci. Tehdy bylo naznačeno, že kvůli limitacím, jež by brzdily další herní vývoj, plánuje Epic Games ze hry odstřihnout pomalu stárnoucí Windows 7 a 8, jakmile dorazí čtvrtá kapitola Fortnite. Ve smyslu novinek nejde proto o nové oznámení per se, ale spíše připomenutí staršího příslibu. Pokud jde o onu sezónu, která změnu přináší, ta je již byla spuštěna a přináší řadu novinek. Vedle asi nejvíce patrného přídavku kyberpunkového města Mega City jde např. o skin hlavního hrdiny Attack on Titan Erena, dvě nová vozidla – motorka Rogue Bike a auto Nitro Drifter – a jízdu po kolejnicích prostřednictvím nového prvku “bruslení”.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama