Fort Solis vyjde v létě na PC i PS5. Sci-fi thriller zasazený na pustém Marsu se prezentuje v nové ukázce s útržky gameplaye
i Zdroj: Fallen Leaf
Novinka Fort Solis vyjde v létě na PC i PS5. Sci-fi thriller zasazený na pustém Marsu se prezentuje v nové ukázce s útržky gameplaye

Fort Solis vyjde v létě na PC i PS5. Sci-fi thriller zasazený na pustém Marsu se prezentuje v nové ukázce s útržky gameplaye

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

25. 3. 2023 10:15

Psychologický sci-fi thriller z Marsu s názvem Fort Solis byl potvrzen i pro PS5. Titul, který vychází již letos v létě a byl oznámen loni na Summer Game Festu, vyvíjí studia Fallen Leaf a Black Drakkar, přičemž jako vydavatel byl zvolen Dear Villagers. K dispozici je také několik nových screenshotů, ačkoli největší novinkou je gameplay ukázka, kde vystupují postavy, hrané Rogerem Clarkem z Red Dead Redemption 2 a Troyem Bakerem z The Last of Us.

Reklama

  • Third-person sci-fi horor Fort Tarsis se dočkává nového videa, jež potvrzuje plánované vydání hry pro PS5 a PC (Steam)
  • Titulu se dočkáme někdy během letošního léta

Ředitel hry James Tinsdale už začátkem roku uvedl, že se členové jeho týmu řadí ke skalním fanouškům klasického sci-fi, což v konečném důsledku znamená, že chtějí vytvořit napínavý sci-fi příběh.

Celé se to má projevit ve třech aspektech. Jedním jsou singleplayerové zážitky, jež mají být podané ve hře prostřednictvím silného environmentálního vyprávění. Dále možnosti otevřeného průzkumu, které má dál podporovat výrazná interakce s okolím a absence HUD. A nakonec chvíle mrazivé, zlověstné atmosféry, jež mají zase přinést zapamatovánihodné momenty a pocity strachu.

Ředitel hry na toto konto při současné příležitosti uvedl, kde se bere inspirace studia pro podobný námět. Ve svém novém rozhovoru uvedl, že hra vychází z úspěšných psychologických sci-fi filmů, jako je Moon, Sunshine nebo Solaris, přičemž dodal, že tým chtěl zachytit především pocit osamění, podobně jako nejistoty a nevědomí, co se děje.

To, že by se to mohlo povést i i na ploše herní obrazovky, naznačuje i dosavadní popis děje. Hra pojednává totiž i na úrovni příběhu relativně klasickém sci-fi, kdy hlavnímu hrdinovi Jacku Learymu (Roger Clark), přijde nová žádost, aby prošetřil rutinní poplach na titulní stanici na Marsu. Kromě lékaře Wyatta Taylora (kterého hraje zase Troy Baker) na něj však na této stanici nikdo nečeká. A vše se později ještě komplikuje s tím, jak se Leary při průzkumu stanice stává zajatcem vlastní práce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama