Floex připravil další herní soundtrack jako album. Tentokrát doprovodil titul Shoulders of Giants
i Zdroj: Tisková zpráva
Novinka Floex připravil další herní soundtrack jako album. Tentokrát doprovodil titul Shoulders of Giants

Floex připravil další herní soundtrack jako album. Tentokrát doprovodil titul Shoulders of Giants

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 1. 2023 12:30

Úspěšný český skladatel herní hudby Tomáš Dvořák, známý především pod svým uměleckým jménem Floex ve spojení s brněnskou Amanitou Design, vydává další album hudby. Tentokrát svými skladbami doprovodil nezávislý titul Shoulders of Giants od amerického studia Moving Pieces Interactive.

Reklama

  • Tomáš “Floex” Dvořák vydává nové album
  • Jde o soundtrack nezávislého titulu Shoulders of Giants

O něm jste dost možná neslyšeli. Vypráví sci- fi příběh o vesmírných přeživších v podobě robota a ostrostřelecké žáby, kteří musí přežít ve velmi nehostinném prostředí, přičemž hra nabízí i kooperaci pro až čtyři hráče. Pro českého fanouška ale bude zajímavý především hudební doprovod.

„I když deska vznikla původně jako soundtrack, vnímám ji jako plnohodnotný titul fungující sám o sobě. Je to možná celkovým stylem, který je energetičtější než mé předešlé soundtracky. Jsem zvědav, jak budou hudbu posluchači vnímat; je to cinematické techno nebo spíš elektroakustická nahrávka nové generace? Každopádně věřím, že je bude bavit minimálně tak hodně, jako mě bavilo ji skládat,“ okomentoval novinku Floex v tiskové zprávě.

I když se v některých ohledech skladby liší od starší tvorby autora, v jiných sám sebe nezapře. Nechybí tedy elektronický podklad, využití syntetizátorů i více či méně neobvyklých klasických nástrojů. Pro autora má také prý důležitou roli v tom, že je vůbec první deskou složenou v novém studiu, kam se Floex nedávno přestěhoval.

“Shoulders of Giants je šestým herním soundtrackem Floexe. Vychází v digitálním formátu u českého vydavatelství Minority Records. Floex Ensemble a Robot Josef vystoupí 26. března na pražském festivalu Struny dětem,” dodává tisková zpráva.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama