Firaxis oznamují další Civilizaci. Ze studia ale odchází Jake Solomon
i Zdroj: Firaxis
Byznys Novinka Firaxis oznamují další Civilizaci. Ze studia ale odchází Jake Solomon

Firaxis oznamují další Civilizaci. Ze studia ale odchází Jake Solomon

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 2. 2023 16:09

Britské studio Firaxis oznámilo vývoj pokračování kultovní série strategií Civiliazition. Zároveň ale prochází velkou změnou vedení. Z firmy odchází ředitel Steve Martin a především velmi zkušený vývojář Jake Solomon.

Reklama

  • Firaxis vyvíjí novou Civilizaci
  • Studio ale opouští ředitel Steve Martin a velmi zkušený vývojář Jake Solomon

Solomon ve Firaxis působil přes dvacet let. Šéfoval vývoji výborných moderních XCOMů, tedy Enemy Unknown a XCOM 2 a naposledy se postaral o oceňované, i když špatně prodávané Marvel’s Midnight Suns. Ve studiu tedy působil jako velezkušený ředitel vývoje a bude citelně chybět.

Steve Martin také patří k obrovským veteránům. Ve Firaxis působil 25 let a podle tiskové zprávy vydal přes 30 titulů. Nahradí ho dosavadní provozní ředitelka Heather Hazen.

"Jsem nadšená, že mám příležitost navázat na bohatý odkaz studia, počínaje oznámením, že Firaxis pracuje na dalším pokračování legendární série Civilization. Mám to štěstí, že mohu pracovat s těmi nejlepšími vývojáři v našem oboru, a máme v plánu posunout sérii Civilization do nových výšin vzrušujících pro miliony hráčů po celém světě.  Kromě toho budeme i nadále podporovat Marvel's Midnight Suns novým obsahem a hledat cesty pro nové tvůrčí projekty našich týmů," avizovala nová ředitelka firmy.

Kam povedou kroky odcházejících tvůrců není známo. Sám Solomon poděkoval za nádherná léta v herním vývoji, během kterých si splnil sny, tedy práci na jeho dětských láskách v podobě značek XCOM a Marvel. Teď se údajně chystá na další tvůrčí projekt, dost možná na vlastní pěst.

Poslední, šestý díl série Civilization vyšel v roce 2016 a dostalo se mu kladného přijetí. I proto dodnes vychází nový rozšiřující obsah. Žádných konkrétních informací i pokračování jsme se zatím nedočkali.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama