Finále šampionátu v League of Legends se stalo druhým nejsledovanějším esportovým turnajem na světě
i Zdroj: Riot Games
Novinka Finále šampionátu v League of Legends se stalo druhým nejsledovanějším esportovým turnajem na světě

Finále šampionátu v League of Legends se stalo druhým nejsledovanějším esportovým turnajem na světě

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 11. 2022 15:00

O víkendu jsme se dočkali masivního vyvrcholení šampionátu v League of Legends. Tento titul patří mezi nejsledovanější tituly v esportu, což finálová show nakonec potvrdila. V posledním zápasu o zlato se utkaly korejské týmy T1 a DRX, ještě před tím si ale studio Riot Games připravilo zahajovací ceremoniál.

Reklama

  • League of Legends opět ukázalo svou velikost
  • Finálový zápas Worlds přilákal více než 5,1 milionů diváků v jednu chvíli
  • Turnaj se tak stal druhým nejsledovanějším v historii esportu

Ten po vzoru minulých akcí nabídl dechberoucí show, kde se kromě tanečníků objevili různí zpěváci, v čele s rapperem Lil Nas X. Ten působil po několik týdnů jako ambasador League of Legends a pro hru složil skladbu Star Walking, kterou na ceremoniálu také odzpíval. Samotný ceremoniál přilákal 3,2 milionů diváků a už v tuto chvíli se překonal rekord, který letos stanovil zápas T1 proti JDG v semifinále.

Vzhledem k obrovskému napětí a očekávání, spojené s tím, že se finále vysílalo v několika jazycích, se ale počty diváků ještě masivně vyšplhaly. Jak ukazuje společnost Esports Charts, maximální počet diváků v jednu chvíli činil překonal hranici 5,1 milionů diváků. Tím se šampionát Worlds stal vůbec největším turnajem v historii League of Legends a druhým nejsledovanějším turnajem na světě. První místo si v tuto chvíli drží vyvrcholení World Series ve hře Free Fire s 5,4 miliony diváků. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama