Final Fantasy XVI vyjde až v létě 2023. V nabitém traileru se zaměřuje na majestátní souboje
i Zdroj: YouTube / PlayStation
Final Fantasy XVI Novinka Final Fantasy XVI vyjde až v létě 2023. V nabitém traileru se zaměřuje na majestátní souboje

Final Fantasy XVI vyjde až v létě 2023. V nabitém traileru se zaměřuje na majestátní souboje

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 6. 2022 08:40

Jedním z titulů, které jsme na State of Play mohli sledovat, bylo i Final Fantasy XVI. Nejnovější díl slavné RPG ságy společnosti Square Enix se zde ukázal v upoutávce zaměřené na souboje. Hutné video představilo boje primordiálních Primalů, přičemž také prozradilo, že hra dorazí až příští léto.

Reklama

  • Final Fantasy XVI vyjde na PS5 a PC v létě 2023
  • Akcí napěchovaná ukázka se zaměřuje na bitvy kolosálních Primalů

Producent Naoki Jošida, který hru uvedl, na PlayStation Blogu nastínil, proč se v týmu s ukázkou soustředili na souboje. „V předchozích rozhovorech a novinkách jsme se příliš neponořili do podrobností herních systémů, ale doufejme, že nyní jste si již všichni mohli udělat lepší obrázek o tom, co bude hratelnost skutečně obnášet – jmenovitě vysokooktanové bitvy s naším hrdinou Clivem Rosfieldem třímajícím arsenál útoků unikátních pro mnoho herních Eikonů (vyvolatelných Primalů). Nemluvě o epických střetech mezi samotnými Eikony, které vás uvedou přímo do děje,“ dokončuje úvodní popisek Jošida.

Ikoničtí Primalové, respektive Eikoni, jak jsou též nazýváni, budou protentokrát sehrávat ještě větší roli. Fanoušci série mohou proto v rámci příběhu očekávat např. plamenného Ifrita, Titána, Ramuha či ledovou Shivu. Souboje odehrávající se v reálném čase se navíc v mnohém podobají patnáctému dílu, což jim vedle dalšího dodává i na epičnosti. Na jejich zpracování se pro aktuální díl podílel i Rjóta Suzuki neboli designér soubojů pro Devil May Cry 5 a Dragon's Dogma.

Trailer mimo jiné představuje i dominanty pro kolosálního Titána a Garudu, Huga Kupka a Benediktu Harman. Tito hostitelé Primalů, kteří v sobě svazují moc jejich přivolání a podmanění, budou v konečném příběhu hrát kritickou roli (ostatně i mladší bratr našeho hrdiny je jednou z takových postav). Co se týče Huga, ten je tvůrci popisován jako původně bezejmenný pěšák republikánské armády, jenž se po spojení s Titánem vypracoval do pozice ekonomického poradce a získal na politickém vlivu. Na druhou stranu Benedikta, dominanta Garudy, má přirozený talent na šerm a velí zpravodajské jednotce. 

Jak už bylo nicméně uvedeno, hra letošní rok nakonec nestihne. Vývojáři koncem videa bez dalšího upřesnění uvedli, že hru na PlayStation 5 přinesou až příští léto. Po několika odkladech a ujištěních, že je hra momentálně už ve finální fázi svého vývoje, šlo tak u hráčů o jisté zklamání.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama