Final Fantasy XIV: Endwalker se vrátí do prodeje koncem ledna. Square Enix připravuje navýšení kapacity serverů
i Zdroj: Hrej.cz
Final Fantasy XIV: Endwalker Novinka Final Fantasy XIV: Endwalker se vrátí do prodeje koncem ledna. Square Enix připravuje navýšení kapacity serverů

Final Fantasy XIV: Endwalker se vrátí do prodeje koncem ledna. Square Enix připravuje navýšení kapacity serverů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

16. 1. 2022 09:30

Dlouhé čekací fronty a několikatýdenní nedostupnost nejnovějšího rozšíření Final Fantasy XIV na pultech obchodů se patrně chýlí ke konci. Vývojáři ze Square Enix oznámili svůj plán na podporu titulu pro rok 2022 a 2023, projevující se zejména citelným rozšířením serverové infrastruktury. Hra by tak měla být schopna přivítat nové hráče již přespříští týden, přičemž navýšena by měla být i serverová stabilita.

Reklama

  • Final Fantasy XIV: Endwalker se vrátí do prodeje 25. ledna
  • Square Enix odpovídá na rostoucí zájem o Final Fantasy zřízením nového datového centra
  • Rozšiřování serverového zázemí bude pokračovat i po zbytek letošního a následujícího roku

Jak už bylo mnohokrát řečeno, neustávající úspěch Final Fantasy XIV tkví nejen v jeho vykoupení po neslavném startu, ale především v pokračující migraci hráčů ostatních MMORPG, zejména World of Warcraft. Rychlost stoupajícího trendu se projevila zvlášť výrazně u vydání Final Fantasy XIV: Endwalker. Právě u něj narazili vývojáři na problém s kapacitou serverů, a hra byla proto 16. prosince dočasně vyřazena z prodeje.

K návratu titulu do koloběhu běžného prodejního režimu dojde 25. ledna, přičemž se tak stane zásluhou zřízeného datového centra v Oceánii. Bonusem se stane i dočasně bezplatná možnost transferu postav mezi servery. Ke spuštění této funkce dojde den po obnovení prodejů. 

Navýšení stávajícího množství serverů má podle Square Enixu pocítit i zbytek regionů. Do budoucna plánují japonští vývojáři posílit své technické zázemí v Japonsku, Severní Americe i Evropě, a to napříč rokem 2022 i 2023. Japonské datové centrum by mělo na poptávku hráčů odpovědět jednorázovým rozšířením během letošního července; zbylá dvě centra odpoví dvoufázově. Jejich iniciální rozšíření nastane krátce po posílení centra v Japonsku, načež dokončení prací bude uskutečněno o rok později, tedy v létě 2023.

Na samotný konec je záhodno podotknout, že ačkoli následující týdny prozatím slibují návrat do starých kolejí, Square Enix připouští, že k pozastavení prodeje může dojít znovu. Vše se prý odvíjí od intenzity zájmu, jenž komunita projeví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama