Filmu podle Gran Turismo se dočkáme příští léto. Vyprávět má o některém z jezdců GT Academie
i Zdroj: PlayStation Studios / Polyphony Digital
Novinka Filmu podle Gran Turismo se dočkáme příští léto. Vyprávět má o některém z jezdců GT Academie

Filmu podle Gran Turismo se dočkáme příští léto. Vyprávět má o některém z jezdců GT Academie

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 6. 2022 09:30

Během května Sony pro setkání svých investorů potvrdila přípravu několika nových adaptací svých her, včetně seriálu podle God of War a Horizon: Zero Dawn. Mezi adaptacemi vystoupil taktéž pro rozklíčování asi nejtěžší film Gran Turismo, u něhož se zprvu věřilo, že půjde o seriál. Snímek, o kterém se ve článku magazínu Deadline nakonec tvrdilo, že je teprve na začátku produkce, dostává ovšem datum premiéry. Pokud se nic nezmění, dočkáme se jej už příští rok.

Reklama

  • Filmová adaptace Gran Turismo má mít premiéru 11. srpna 2023
  • O scénář filmu od režiséra District 9 se postará Jason Hall
  • Snímek bude zřejmě vyprávět o některém z absolventů GT Akademie

Magazín Deadline doplnil svou původní zprávu o Gran Turismu o nástin příběhu a termín uvedení. Premiéra momentálně připadá na 11. srpna 2023, přičemž připomínáme, že snímek vzniká pod režisérem District 9. Film má podle krátkého popisku vyprávět o ambiciózním absolventovi Akademie GT, která v letech 2008–2016 umožnila profesionálním hráčům Gran Turisma soutěžit o vstup do týmu Nissanu. „Film založený na skutečném příběhu je dokonalým příběhem o splnění snu dospívajícího hráče Gran Turismo, jehož herní schopnosti mu zajistily výhru v řadě soutěží společnosti Nissan, aby se nakonec i on sám stal skutečným profesionálním jezdcem závodních aut," uvádí magazín Deadline. 

Zatím není jasné, o kterém z absolventů by mohl načrtnutý scénář případně vyprávět. V úvahu jich přichází více, a to včetně Janna Mardenborougha a Lucase Ordoñeze. Speciálně u Ordoñeze by výběr pro jeho minulost  dával asi největší smysl. Sony se totiž asi už před deseti lety pokusilo o vytvoření filmu na základě jeho života, avšak produkce nakonec nedopadla a oznámení vešlo vniveč. Je třeba také dodat, že někdejší filmařka projektu, Dana Brunetti, bude sloužit i jako důležitá producentka filmového Gran Turisma. Pomoc za studio Columbia Pictures jí při tom poskytne producent Doug Belgrad, přičemž za studio PlayStation Productions se přidá i Asad Qizilbash a Carter Swan. Scénář má na svědomí Jason Hall, který sepsal scénář i pro válečné filmy Americký Sniper a Děkuji za vaše služby. Na režii, jak už bylo naznačeno, dohlíží pak Neill Blomkamp, jenž po District 9 chystá i jeho pokračování District 10.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama