FIFA Street Článek FIFA Street

FIFA Street

Erik Omar

Erik Omar

13. 9. 2011 22:00 1
Reklama

Plzeň bojuje v Lize mistrů, Sparta prohrála boj o Evropskou ligu, Eto’o kvůli rekordnímu platu přestupuje do prakticky neznáme Machačkaly a Christiano Ronaldo řeší jestli si má koupit nové hodinky nebo zelené Lambo. Vedle tohoto pohádkového světa profi fotbalu však koexistuje i kopaná pro smrtelníky. Říká se jí pouliční kopaná (v angličtině Street) a díky své nenáročnosti jí hrají lidé prakticky po celém světe: v afghánských horách, afrických stepích, brazilských slumech a díky studiu EA a jejich FIFA Street zanedlouho i v jakémkoliv pokoji s konzolí PS3 nebo Xbox 360 na poličce.

Restart

Jak lze vycítit z názvu, vývojáři se chtějí odpoutat od předešlých dílů série a o oficiálně čtvrtém dílu mluví jako o restartu značky. Nová FIFA Street tak díky tomu bude realističtější. A to jak z hlediska prezentace, kdy se dočkáme realistických modelů hráčů namísto karikatur z let předešlých, tak ve variabilitě fintiček na hřišti, které by měly zůstat v mezích zákonů fyziky ( ve hře jich pak bude dvakrát více než v sesterské FIFA 12).

Zároveň s příklonem k realismu by však měla být zachována i zábavnost malého fotbálku, v němž jde především o to dávat mnoho gólů a nejrůzněji obcházet soupeře v soubojích jeden na jednoho. Právě proto se vývojáři rozhodli implementovat „Impact Engine“ a zbrusu nový „Attack dribbling system“. První jmenovaný prvek zprostředkující reálné chování těl hráčů v soubojích, jsme už měli možnost vyzkoušet ve FIFĚ 12 a funguje skvěle. O druhém prvku toho zatím moc nevíme, ale dle dostupných informací by měl ulehčovat používání fotbalových fintiček neboli tzv. skill moves.

Po celém světě

Jak jsme psali v úvodu, pouliční fotbal se dá hrát opravdu prakticky kdekoliv, a tak se i v jeho virtuální reinkarnaci podíváme na místa po celém světě. Trailer nám zatím prozradil lokace jako např. Marseille, Shanghai, Londýn, Buenos Aires, Paříž, Amsterdam a dokonce i chorvatský Dubrovník (celkově bude ve hře 35 lokací). Prahy se bohužel na rozdíl od předchozího dílu pravděpodobně nedočkáme.

To však ničemu nevadí, novou streetovou FIFU si v zápasech pět na pět nebo šest na šest užijeme i tak a to hned v několika herních módech, mezi nimiž nebude chybět ani na školách oblíbený futsal. Fajnšmekry pak jistě potěší i přítomnost hry Panna, v níž se proti sobě postaví hráči jeden na jednoho a půjde tak především o individuální dovednosti.

Samozřejmostí je pochopitelně i maximálně možné využití licencí, a tak ve hře nebudou chybět světové velkokluby ani oblíbené hvězdy s Brazilcem Kaká a Britem Rooneym v čele.

Pokud půjde vše podle plánu, máme se na co těšit!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama