FIFA chystá čtyři metaverzové hry pro chystané mistrovství světa v Kataru
i Zdroj: Qatar 2022 / Oficiální web
Novinka FIFA chystá čtyři metaverzové hry pro chystané mistrovství světa v Kataru

FIFA chystá čtyři metaverzové hry pro chystané mistrovství světa v Kataru

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 11. 2022 12:05

Mezinárodní fotbalová asociace FIFA v tiskové zprávě představila své herní plány pro blížící se světový fotbalový šampionát v Kataru. Už dříve oznámila spolupráci s Robloxem, nyní představila další čtyři projekty pracující s technologiemi webu 3.0, blockchainy a NFT.

Reklama
Reklama

  • FIFA chystá pro Mistrovství světa ve fotbale 2022 čtyři blockchainové hry

AI League: FIFA World Cup Qatar 2022 Edition nabídne zápasy 4v4 ovládané umělou inteligencí, do kterých hráč vstupuje skrz ovlivňování taktiky. V podstatě by tak mělo jít o velmi zjednodušenou variaci na Football Manager. FIFA World Cup Qatar 2022 in the Upland Metaverse už trochu tradičněji pracuje s NFT. V rámci blockchainové platformy Upland v něm fanoušci můžou sbírat digitální majetek související s mistrovstvím. Konkrétně jsou zmíněny třeba opakované záběry nejzajímavějších momentů turnaje.

FIFA World Cup Qatar 2022 on Phygtl umožní hráčům na mobilních telefonech spoluvytvářet digitální ocenění, které se má “propsat do skutečnosti”. Jak to bude fungovat v praxi lze ale jen spekulovat. Matchday Challenge: FIFA World Cup Qatar 2022 Edition nakonec má fungovat velmi podobně, jako klasické systémy fantasy s příměsí sběratelských karet. Zájemci v něm tedy budou predikovat výsledky zápasů a poměřovat výsledky s ostatními.

EA potvrzuje příchod režimu World Cup do FIFA 23, poběží od 9. listopadu
i Zdroj: EA Sports / FIFA 23 press kit

EA potvrzuje příchod režimu World Cup do FIFA 23, poběží od 9. listopadu

EA konečně oficiálně odhalilo informace o dlouho spekulovaném režimu vztahujícímu se k Mistrovství světa ve fotbale.…

1. 11. 2022 16:54

Ve zdrojovém textu na Kotaku má na oznámené projekty autor velmi vyhrazený názor. My si náš necháme pro sebe, ale v komentářích se můžete podělit o ten svůj. Licencovaný obsah pro letošní mistrovství světa ve fotbale chystá také (pravděpodobně naposledy) studio EA Sports v rámci FIFA 23. Samotný turnaj začne už příští neděli zápasem domácího Kataru s Ekvádorem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama