Feudální Japonsko, čarodějná Evropa i starověká Čína. Ubisoft potvrzuje tři nová zasazení série Assassin’s Creed
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Feudální Japonsko, čarodějná Evropa i starověká Čína. Ubisoft potvrzuje tři nová zasazení série Assassin’s Creed

Feudální Japonsko, čarodějná Evropa i starověká Čína. Ubisoft potvrzuje tři nová zasazení série Assassin’s Creed

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 9. 2022 08:55

Jelikož oficiální informace Ubisoftu nehovořily o Mirage coby jediné budoucnosti série Assassin’s Creed, dávalo smysl, na Ubisoft Forward spatříme i další hry. A to se i stalo. Už před začátkem přenosu jsme nicméně měli stejně informací jako po jeho průběhu. Vzhledem ke spekulacím se totiž potvrdilo pouze to, že Project Red a Project Hexe budou nové projekty v rámci Assassin’s Creed Infinity.

Reklama
Reklama

  • Ubisoft odhalil dvojici větších her ze série Assassin’s Creed
    • Project Red (feudální Japonsko)
    • Project Hexe (Evropa v dobách honů na čarodějnice)
  • Obě hry míří pouze na současné konzole a PC
  • Třetí hrou je mobilní Project Jade (starověká Čína)

Tyto dvě hry, které Ubisoft představil CGI teaserem, představí obraz feudálního Japonska (Codename Red) a Evropy během čarodějných procesů (Codename Hexe). Red, který vyrábí autoři Odyssey ze studia Ubisoft Quebec, je vzhledem k použitému popisu dalším vlajkovým titulem podobným Valhalle. Začíná podle Ubisoftu to, co bude nazýváno „novým obdobím" série Assassin’s Creed, což značí, že asi nevyjde před rokem 2024.

Druhý velký titul s kódovým označením Hexe vyrábí kanadské studio Ubisoft Montreal, což jsou vývojáři dílů Origins a Valhalla. Společně s nimi se u hry též objevuje tvář kreativního ředitele Clinta Hockinga, který stál například u vývoje Watch Dogs: Legion či Far Cry 2. Podrobnosti o tom, co nás ve hře čeká, jsou nicméně skoupé. Autoři pouze uvádí, že se tento titul ponese v o něco hororovějším duchu, což se prý projeví tím, že nastíní jiný zážitek

Vzhledem k látce okultismu lze usuzovat, že tímto zážitkem bude patrně větší důraz na magii, kterou předchozí hry zpracovávaly jen částečně (vedle nových dílů, lze vzpomenout na The Tyranny of King Washington, které do trojky zaneslo různé druidské schopnosti). K tomu, aby celý obrázek byl kompletní, lze citovat také Toma Hendersona. Známý insider totiž ještě v předstihu dal vědět, že by se Hexe mělo odehrávat v 16. století, tedy o jedno století dříve, než došlo k procesu čarodějnic ze Salemu.

Co se týká samotného Assassin’s Creed Infinity, které bylo předmětem diskuzí už loni, i u něj se dočkáváme upřesnění. Ubisoft popisuje, že Infinity není hra sama o sobě, ale jakýsi hub, které hry spojuje, a to včetně Red a Hexe nebo online zážitků, které firma aktuálně prozkoumává. S ohledem na Red lze pak dále dodat, že oproti Hexe i Mirage znovu využije RPG prvků. 

Poslední hrou, která nám zbývá, je hra zasazená do starověké Číny pracovně teď nazývaná Codename Jade. Tento titul je podle tvůrců zasazen do roku 215 př. n. l., přičemž jde o open-world mobilní hru, kde si půjde upravit asasína a použít jej v rámci stealthu i parkouru. První trailer, který byl pořízen v enginu hry, můžete vidět níže. Stejně jako dříve ani tato hra nemá určené datum vydání.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama