Fanouškovský nástroj umožňuje jednodušší přenos Pokémonů z prvních dvou generací her
i Zdroj: Nintendo
Novinka Fanouškovský nástroj umožňuje jednodušší přenos Pokémonů z prvních dvou generací her

Fanouškovský nástroj umožňuje jednodušší přenos Pokémonů z prvních dvou generací her

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 3. 2023 10:54

Herní série Pokémon je známá i poměrně širokými možnostmi přenosu příšerek pochytaných ve starších dílech. Do současného prostředí Pokémon Bank a Home tak můžete přesunout i stvoření z Ruby a Sapphire, her vydaných v roce 2002. Oficiální podpora ale chybí u prvních dvou generací her, což nyní umožňuje obejít fanouškovský nástroj.

Reklama

  • Homebrew nástroj umožňuje přenos Pokémonů z prvních dvou generací do té třetí
  • Z ní už lze příšerky přesouvat do současných her

Ten zveřejnil na Redditu uživatel s přezdívkou Lorenzoone. Dosud sice možnost přenášet Pokémony mezi prvními dvěma generacemi a tou třetí existovala, byla ale většinou mimořádně složitá a riskantní. 

Ve videu níže můžete vidět, jak celý proces funguje. Skrz homebrew software přímo v konzolích GameBoy Advance nebo Color lze přesunout uložená data přes linkovací kabely. Z třetí generace už lze jednotlivé příšerky poměrně komplikovanou cestou přesunout do moderních rozhraní a využívat je třeba ve Sword & Shield. Aktuální Scarlet & Violet zatím centrální platformu Home nepodporují.

Přechod samozřejmě zahrnuje pár změn vyplývajících z rozdílů mezi generacemi. V nových hrách nebudou dostupné některé upravené útoky. Pokémoni logicky dostanou i aktualizovaný vzhled. Jinak jsou ale plně využitelní, a pokud třeba u rodičů doma najdete svůj starý GameBoy, možná z něj ještě své bývalé parťáky zachráníte. Jen je třeba počítat s tím, že uložené hry mohlo nenávratně zničit vybití SRAM čipu na staré cartridge.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama