Fanoušek připravuje dvoudílného knižního průvodce dějem prvních Dark Souls. Vypadá úžasně
i Zdroj: Tune & Fairweather
Novinka Fanoušek připravuje dvoudílného knižního průvodce dějem prvních Dark Souls. Vypadá úžasně

Fanoušek připravuje dvoudílného knižního průvodce dějem prvních Dark Souls. Vypadá úžasně

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 7. 2022 08:26

Fanoušky série Dark Souls k srdcové záležitosti často přitahuje i velmi svérázný a komplexní příběhové pozadí. Rozklíčovat všechny jeho taje je ale mimořádně složité. Vedle řady youtuberů se o to pokouší například hráč s přezdívkou Lokey, jehož dlouholeté studium prvního dílu nyní vyvrcholí vydáním dvoudílné knižní ságy Abyssal Archive.

Reklama

  • Knižní Abyssal Archive shrnuje příběhové pozadí prvních Dark Souls
  • Čerpá z her, ale i znalostí kontextu, autora a kultury
  • Především jde ale o designovou lahůdku

V té se otiskne nejen znalost hry samotné, ale i hlubší znalosti japonské kultury, mytologie, motivů a tvorby otce série Hidetaky Mijazakiho. Knihy by tedy měly nabízet velmi komplexní pohled na historii a současnost světa Lordran s řadou souvislostí  nebo vysvětlení autorských záměrů.

Na první pohled vás ale určitě zaujme spíš celkové grafické zpracování knih. Ty jsou totiž opravdu krásné, pečlivě nadesignované, s pohlednými ilustracemi i efektními iniciály na začátku kapitol. Doplňkem je také velmi podrobná rozkládací mapa Lordranu, zpracovaná návrhářem a grafickým designérem deskových her Judsonem Cowanem.

Knihy je možné předobjednat z obchodu Tune & Fairweather, jediným úskalím je poměrně vysoká cena. Základní edice vás vyjde na 180 eur (v přepočtu zhruba 4400 českých korun). Dražší limitiovaná edice cenu zvyšuje na 249 eur (6100 českých korun) díky sběratelskému boxu a záložce. Nejdražší benefactor edice už dosahuje ceny nové herní konzole s 495 eury (12 100 českých korun) a nenabízí žádný fyzický bonus, ale jména kupců se objeví v seznamu poděkování přímo v knize.

Nejde tedy o úplně levnou záležitost, na druhou stranu by měly být výrobky opravdu vysoce kvalitní. Autoři slibují papír nejvyšší kvality jak pro text, tak pro otištěné ilustrace, nebo špičkovou vazbu se hřbetem obaleným nehořlavou kůží Hellkite Drake. Obchod by měl objednávku v pořádku odesílat i do České republiky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama