Fable od Playground Games mění dozor nad vedením příběhu. Role se chopí hlavní scénáristka
i Zdroj: Lionhead Studios
Novinka Fable od Playground Games mění dozor nad vedením příběhu. Role se chopí hlavní scénáristka

Fable od Playground Games mění dozor nad vedením příběhu. Role se chopí hlavní scénáristka

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 7. 2022 11:05

Reboot série Fable vyvíjený společností Playground Games rozvíjí talent vlastních vývojářů po odchodu ředitele studia Gavina Raeburna. Po odhalení hry na předloňské akci Xboxu je projekt posilován v rámci vyprávění. Do pozice narrative lead, která je soustředěna na celkové podání příběhu, byla povýšena dosavadní vedoucí scénáristka Anna Megill.

Reklama

  • Dohled nad vyprávěním nového Fable přebírá dosavadní scénáristka hry Anna Megill
  • Mezi její souběžné projekty patří i Avatar: Frontiers of Pandora

Podobně jako tomu bylo u čerstvého posílení BioWare o scénáristku Deus Ex, i Megill je v průmyslu her významnou osobou. Její předchozí práce na scénářích zahrnuje např. Control, Dishonored: Death of the Outsider, oba díly Guild Wars, Assassin's Creed Syndicate i starší Murdered: Soul Suspect. Z nadcházejících titulů lze nicméně také jmenovat. Příkladem je připravovaná open-world akce Ubisoftu Avatar: Frontiers of Pandora. K vývoji Fable se přidala v roce 2020.

Co se týče dokončení hry, které i přes rostoucí obavy hráčů zajišťují tvůrci Forza Horizon, v tomto ohledu nejsme o nic moudřejší. Podle zprávy Eurogamer z roku 2018 je nové Fable navrženo jako novogenerační RPG z otevřeného světa, kde se jádrem stává akce, příběh a silné postavy. Oficiální web však ani přes léta vývoje neposkytuje podrobnosti. Uvádí jen to, že hra představuje nový začátek série, v němž se ubereme do země fantastických stvoření a podivuhodných míst. Zda se tak ovšem stane v roce 2024, nebo ještě déle, to známo není.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama