F1 2021 přinášejí první velký balíček obsahu. Hráči vyjedou na Portimao společně s novým safety carem
i Zdroj: Hrej.cz
F1 2021 Novinka F1 2021 přinášejí první velký balíček obsahu. Hráči vyjedou na Portimao společně s novým safety carem

F1 2021 přinášejí první velký balíček obsahu. Hráči vyjedou na Portimao společně s novým safety carem

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 9. 2021 12:38

Letošní ročník virtuálních Formule 1 od britských Codemasters při vydání postrádal řadu obsahu specifického pro letošní sezónu. Ve hře tak chybělo několik okruhů, které byly do skutečného kalendáře dopsané dodatečně, stejně jako aktuální sezóna nižší třídy Formule 2 nebo druhý safety car značky Aston Martin. Část ze zmíněných prvků ale do hry přibyla s dnešní aktualizací.

Reklama

  • Do F1 2021 přibylo Portimao, safety car Aston Martin a aktualizace výkonnosti stájí
  • Nová trať je dostupná ve všech režimech včetně již rozjetých kariér
  • V říjnu přibyde Imola a nové potisky, v listopadu Džidda a letošní sezóna F2

Autoři už před vydáním avizovali, že do hry postupně dorazí okruhy v portugalském Portimãu, italské Imole a arabské Džiddě. Právě první zmíněný okruh otevřel své virtuální brány už dnes.

Trať s oficiálním názvem Autodromo Internacional do Algarve patří k těm mladším závodním svatostánkům, stojí od roku 2008, a v kalendáří Formule 1 se objevil poprvé v loňském roce (naposledy se v Portugalsku F1 jela v roce 1996 v Estorilu). Obě dvě dosavadní velké ceny vyhrál Brit Lewis Hamilton. Rychlý a dramatický okruh je dostupný ve všech herních režimech včetně rozjetých kariér. V takovém případě se objeví v kalendáři další sezóny, což je jistě příjemné rozhodnutí.

Vedle toho do hry konečně přijíždí i safety car Aston Martin Vantage se svým ikonickým zeleným lakem. Letošní sezóna totiž poprvé v historii střídá dva safety cary, ve hře byl ale dosud přítomný jen Mercedes AMG. Novinku spatříte v případě problémů na tratích v Bahrajnu, Monaku, Kanadě, Francii, Velké Británii, Nizozemí, Singapuru, Rusku, Japonsku, Austrálii a Abú Zabí. Později se objeví i v připravované Velké ceně Saúdské Arábie.

Ta do hry přibyde v listopadu, stejně jako letošní sezóna šampionátu Formule 2. Ještě předtím, v říjnu, se dočkáme Imoly a aktualizace designů jednotlivých týmů.

Poslední aktuální novinkou jsou úpravy výkonnosti jednotlivých stájí. Ty by měly odpovídat realitě současného trendu. Menších úprav doznal jízdní model, autoři poladili především zatáčení v nízkých rychlostech.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama