Escape from Tarkov posloužil jako inspirace pro PvPvE režim letošního Call of Duty, vývoj je údajně bezproblémový
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Escape from Tarkov posloužil jako inspirace pro PvPvE režim letošního Call of Duty, vývoj je údajně bezproblémový

Escape from Tarkov posloužil jako inspirace pro PvPvE režim letošního Call of Duty, vývoj je údajně bezproblémový

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 1. 2022 14:52

Poslední díl série Call of Duty ještě ani nestihl pořádně vychladnout, už se ale vesele diskutuje o podobě jeho následovníka. Zdá se, že se v tomto ohledu nic zásadního nezmění, zákulisní informace bude i nadále servírovat ostřílený insider Tom Henderson. A první várku už máme k dispozici.

Reklama

  • Insider nabídl nové informace k Modern Warfare 2
  • Hra je údajně ve velmi dobrém stavu, vyjít by mohla za 10 až 12 měsíců
  • Jedním z režimů je Demilitarized Zone, na něm vývojáři pracují už přes tři roky
  • Activision uvažuje o free-to-play prvcích

Henderson se o dalším dílu zmínil už koncem minulého roku. Podle všeho by se mělo jednat o pokračování Modern Warfare z roku 2019, na němž se pracuje ve studiu Infinity Ward. V uniformách amerických speciálních jednotek se hráči postaví proti drogovým kartelům v Kolumbii. Autoři podle všeho kladou důraz na realismus a brutální výjevy, chybět nebude ani systém morálky a rozhodování. Další detaily si můžete připomenout v přiloženém článku.

Spekulace o příštím Call of Duty poukazují na systém morálky, příběhová rozhodnutí a důraz na realismus
i Zdroj: Hrej.cz

Spekulace o příštím Call of Duty poukazují na systém morálky, příběhová rozhodnutí a důraz na realismus

Letošní Call of Duty ještě ani nestihlo vyjít, už se ale vášnivě spekuluje o podobě příštího dílu. Internet zaplavily další…

1. 11. 2021 09:00
1

Henderson se ke hře vrací v posledním videu, nad rámec již prozrazených informací přináší další útržky, které se týkají například multiplayeru. Přímo mluví o režimu Demilitarized Zone (DMZ), jenž se měl objevit už v posledním Modern Warfare, z neznámého důvodu bylo ale rozhodnuto, že doplní až jeho pokračování. Tím vývojáři získali více času, celkem je v produkci už tři a půl roku. Koncept PvPvE režimu údajně připomíná Escape from Tarkov a také z Hazard Zone posledního Battlefieldu. Henderson vyzdvihl úroveň umělé inteligence, mapa z DMZ bude integrována také do Warzone.

V komentáři se vyjádřil i k free-to-play prvkům, Activision údajně stále počítá s tím, že se tento typ obsahu do hry dostane. Ještě ale není známo, jakých segmentů se model přímo dotkne. Henderson upozorňuje, že do vydání Modern Warfare 2 stále zbývá zhruba 10 až 12 měsíců, mnoho věcí se tedy ještě může změnit, což samozřejmě platí o pro free-to-play elementy. 

Modern Warfare 2 bude podle Hendersona poslední příspěvek v sérii Call of Duty, který se objeví i na konzolích minulé generace, tedy za předpokladu, že se dostupnost next-gen strojů v následujících letech výrazně zlepší. Insider zároveň podotknul, že si hra prošla tříletým vývojovým cyklem, což se na ní pozitivně podepsalo. Vývojáři sice kvůli koronavirové pandemii museli pracovat ze svých domovů, k větším problémům ale údajně nedošlo. Dobrý stav také zvyšuje pravděpodobnost, že se hra objeví ještě letos. Henderson navíc závěrem dodal, že už měl možnost ji vidět v pre-alpha verzi, ta ho údajně velmi potěšila, alespoň v porovnání s předchozími díly (v této fázi jich údajně viděl osm). Zatím to celé zní docela nadějně.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama