erik-svedaeng-si-to-na-komete-hasi
Novinka Erik Svedäng si to na Kometě hasí

Erik Svedäng si to na Kometě hasí

Marek Král

Marek Král

12. 5. 2010 19:40
Reklama

Že nevíte, kdo je Erik Svedäng? Vůbec nevadí. Stačí si prolistovat archiv a vylovit informaci o IGF z roku 2009. Erik, mladý a nezávislý švédský umělec, se onoho festivalu účastnil – ostatně jako spousta dalších nezávislých a nadějných umělců – a ze soutěže si skromně odnesl hlavní cenu Seumase McNallyho. Porotu oslnil projektem Blueberry Garden, o kterém si Ondra Novotný a většina z nás myslí své, a ta mu za odměnu předala 30 tisíc dolarů. Slušný start, řekl bych.

Uplynul rok a Erik Svedäng oznamuje druhý projekt, tentokrát určený pro iPhone a iPod Touch. Projekt se jmenuje Kometen a z dostupných informací půjde o explorativní záležitost, která bude bez jakéhokoli skóre, bez jakéhokoli umírání, bez jakéhokoli vodění za ručičku. Hráč by měl svět vesmíru poznávat sám a především se bavit, vychutnávat, kochat se.

Erik Svedäng si přizval na pomoc kamaráda Niklase Åkerblada, který se schopně postaral o parádní vodovkový look a hudbu, zatímco na Erika zbylo programování a seřizování herního designu.

Hra by měla vyjít, jen co ji Apple schválí pro App Store. Erik ale ujišťuje, že to by nemělo trvat dlouho. A než Kometen vyjde, tak se do té doby kochejme nejen obrázky ale i stylovým trajlerem; protože jestli Erik Svedäng něco doopravdy má, pak je to styl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama