Epic Game Store přidává hodnocení her a ankety. Hráčů se na jejich názor bude ptát náhodně
i Zdroj: Epic Game Store
Novinka Epic Game Store přidává hodnocení her a ankety. Hráčů se na jejich názor bude ptát náhodně

Epic Game Store přidává hodnocení her a ankety. Hráčů se na jejich názor bude ptát náhodně

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

19. 6. 2022 08:40

Možnost ohodnotit některou vlastněnou hru na škále a zodpovědět pár dotazů. Funkce, která byla léta známá uživatelům GOG nebo Steamu, přichází i na Epic Game Store. Po nasbírání dostatečné zpětné vazby o tom či onom titulu se začne na jeho kartě zobrazovat „celkové hodnocení“. Epic si od nového systému slibuje lepší informovanost hráčů i snazší nalézání některých titulů.

Reklama

  • Epic Game Store přidává novou funkci pro koncového uživatele
  • V náhodném intervalu se hráčů zeptá na číselné hodnocení titulu nebo jim nabídne krátkou anketu
  • Podmínkou bude, aby měl hráč v hodnocené hře nahráno aspoň 2 hodiny

Systém má se dělí na dvě základní části: klasické číselné hodnocení známé ze škol, tedy 1–5, a průzkumu (anket), které se ptají více. U tohoto průzkumu bude náhodným hráčům v náhodném intervalu položena otázka, která se vždy vztahuje k jejich poslednímu hraní. Tyto otázky budou podle Epicu pokrývat široký rozsah možností. Zmíněna je např. standardní binární varianta „Je tato hra dobrá na hraní se skupinou?“ nebo trochu otevřenější dotaz „Jak nároční jsou bossové v této hře?“. 

Epic Game Store přidává hodnocení her a ankety. Hráčů se na jejich názor bude ptát náhodně
i Zdroj: Epic Game Store

Náhodnost výběru bude platit i u číselného hodnocení, přičemž platí, že zde bude aplikována i další omezující podmínka. Požadavkem pro ohodnocení hry bude nad rámec vlastnictví totiž to, aby měl hráč odehráno aspoň dvě hodiny. Společně s náhodným výběrem a snahou obchodu uživatele příliš nepřehltit (či jak říká Epic „nespamovat), se zřizovatel snaží dobrat tomu, že zamezí review bombingu a že hry zhodnotí opravdu jen ti hráči, kteří je skutečně hrají. Až se takto po delší době nakupí hodnocení ve větším počtu, obdrží hra novou kolonku na své produktové stránce. Půjde o celkové hodnocení, které pomůže uživatelům v nákupu.

Co se týče anket, i zde se dočkáme jistého způsobu vyhodnocení. Poté, co je vyplní větší počet uživatelů, dojde na příslušné produktové stránce ke generování nových tagů, resp. značek. Tyto značky lze podle Epicu použít nejvýhodněji k filtrování položek obchodu. Jak se navíc tyto štítky časem rozrostou, budou moci zákazníky zpravovat i o dalších typech informací, např. jaké jsou vlažnosti obsahu her. Postupem času se rovněž tyto značky objeví i na stránkách kategorií. Až na to dojde, budou štítky použity ke generování vlastních podkategorií na domovské stránce. Právě zde přichází ke slovu už zmíněné filtrování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama