Embracer Group získalo práva na Pána Prstenů extrémně levně, vůči původnímu odhadu zaplatilo čtvrtinu ceny
i Zdroj: Embracer Group
Novinka Embracer Group získalo práva na Pána Prstenů extrémně levně, vůči původnímu odhadu zaplatilo čtvrtinu ceny

Embracer Group získalo práva na Pána Prstenů extrémně levně, vůči původnímu odhadu zaplatilo čtvrtinu ceny

Radek Raudenský

Radek Raudenský

22. 8. 2022 10:55

Vydavatel Embracer Group oznámil minulý týden další obrovské nákupy. Vedení očividně nestačilo si pouze pronajmout práva na značku Pána Prstenů, pro jistotu tak koupilo rovnou celou společnost Middle-earth Enterprises, díky čemuž bude práva vlastnit. Mimo to si ale zajistilo také Tripwire Interactive, Tuxedo Labs a tři další firmy. Oznámení ale neobsahovalo částky jednotlivých akvizic, dočkali jsme se ale doplnění celkové ceny všech zmíněných nákupů.

Reklama

  • Embracer Group zveřejnilo částku za poslední kolo akvizic
  • Za práva na Pána Prstenů i několik studií zaplatilo 770 milionů dolarů
  • Vůči původně odhadované ceně práv ve výši dvou miliard dolarů tak zaplatilo přibližně čtvrtinu

Jak se ukazuje, má vedení Embracer Group opravdu skvělé vyjednávací taktiky. Už v minulém roce prozradil ředitel Saber Interactive, vydavatele patřící pod Embracer, že částka 300 milionů dolarů za Crystal Dynamics a Eidos Montréal je velice výhodná koupě. To rozhodně platí také o nových akvizicích – rakouská společnost za všechny nákupy zaplatí celkem 770 milionů dolarů.

To je ve výsledku směšné oproti odhadům, které práva na Pána Prstenů původně naceňovaly. Původně se o prodej měla starat bankovní společnost ACG Investment Bank, která práva nacenila na dvě miliardy dolarů. I když si tak Middle-earth Enterprises ukrojí značnou část z investované částky, stále jde o čtvrtinu původně navrhované ceny. 

Embracer Group tak získalo možnost tvořit a licencovat Pána Prstenů pro filmy, videohry, deskové hry, merchandise, zábavní parky a další produkty. Vzhledem k tomu, jak vydavatel THQ Nordic v poslední době přistoupil k oživování starých značek se před námi otevírá celá řada videoherních adaptací - připomeňme, že vydavatel vlastní 120 interních studií.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama