Embracer Group reflektuje úspěch Koch Media. Vzpomíná prodeje Metro Exodus či Hot Wheels Unleashed
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Embracer Group reflektuje úspěch Koch Media. Vzpomíná prodeje Metro Exodus či Hot Wheels Unleashed

Embracer Group reflektuje úspěch Koch Media. Vzpomíná prodeje Metro Exodus či Hot Wheels Unleashed

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 2. 2022 16:25 2

Švédské vydavatelství Embracer Group, které s výjimkou THQ Nordic sdružuje pod svým jménem např. Gearbox, Saber Interactive nebo Aspyr, rozebírá uplynulé finanční čtvrtletí. Evropský gigant sumarizuje přijetí zásadních her své mateřské společnosti Koch Media mezi srpnem a prosincem 2021.

Reklama

  • Embracer Group hodnotí finanční čtvrtletí Koch Media za srpen - prosinec 2021
  • Hot Wheels Unleashed stačilo od vydání nasbírat 1 milion prodaných kusů, Metro Exodus 6 milionů prodaných kusů

Čistý obrat vydavatelství Koch Media se v meziročním srovnání na poli her zvýšil o 46 %; z 1,14 miliardy českých korun vzrostl tak na 1,67 miliardy českých korun. Vedení Embraceru vyjádřilo ve vztahu ke své mateřské společnosti, že výsledky překonaly jeho vlastní očekávání. Hlavním hybatelem prodejů se tentokrát stala závodní novinka od Milestone, remaster od Volition a postapokalyptická akce od 4A Games. 

Od svého vydání na konci loňského září si pochvalované Hot Wheels Unleashed vysloužilo již přes jeden milion prodaných kusů, čímž předčilo držená očekávání managementu. Podobně na tom bylo i podstatně starší Metro Exodus, které nám dělá společnost od února 2019. Strastiplná cesta Arťoma stihla za svůj život nasčítat už přes 6 milionů prodaných kusů, čemuž bez pochyb napomohla i loňská vylepšená verze. Saints Row The Third: Remastered navracející slávu originálu z roku 2011 bylo za úspěch označeno také, zde ovšem bez udání jakýchkoli čísel.

Hra, která naopak komerčně Embracer zklamala, byla vesmírná akce Chorus od studia Fishlabs a dalších vývojářů z Deep Silver. Navzdory vcelku vřelému přijetí, jemuž se hra těšila jak u hráčů, tak i kritiků (viz naše recenze), nedosáhla podle vedení čísel, s nimiž bylo počítáno. Úspěch ústící v dostání cílů naopak potkal první hru studia Vertigo po jeho připojení k Embraceru, After the Fall, u níž se čeká pokračující růst zisků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama