Embracer Group opět na nákupech. Vydavatel kupuje Crystal Dynamics, Eidos-Montréal a Square Enix Montréal
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Embracer Group opět na nákupech. Vydavatel kupuje Crystal Dynamics, Eidos-Montréal a Square Enix Montréal

Embracer Group opět na nákupech. Vydavatel kupuje Crystal Dynamics, Eidos-Montréal a Square Enix Montréal

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 5. 2022 10:24

Gigantický herní vydavatel Embracer Group se opět rozrůstá. Společnost, jenž v posledních letech skupovala studia kde se dalo, oznámila uskutečnění další akvizice. Terčem akvizice se stala tři studia vydavatele Square Enix, a to Crystal Dynamics, Eidos-Montréal a Square Enix Montréal.

Reklama

  • Embracer Group kupuje další tři významná studia
  • Získává je poměrně levně - za “pouhých” 300 milionů dolarů
  • Díky tomu si zajišťuje spoustu velkých značek

I když jde o obrovská jména, Embracer Group je získal „skoro zadarmo“. Hodnota akvizice je prý 300 milionů dolarů, což je i dle herního analytika Daniela Ahmada „krádež“. Embracer tím získává nejen studia pracující na novém Tomb Raider či Marvel’s Guardians of the Galaxy, ale také mobilní tvůrce ze Square Enix Montréal, kteří mají za sebou tituly Hitman Go, Lara Croft Go či Deus Ex Go.

Vzhledem k historii rozsáhlých remasterů bude pro společnost zajímavý i rozsáhlý katalog značek, na které se po dlouhý léta nesáhlo. Mezi ně patří například Deus Ex, Thief, Legacy of Kain či Sleeping Dogs. Samozřejmě nechybí i známá jména jako Tomb Raider. Zajímavé je, že vydavatel Square Enix si ponechal tři značky - Just Cause, Life is Strange a Outriders.

Dle Square Enix, které studia prodalo, jim tato investice pomůže s rozšířením v oblastech blockchainu, umělé inteligence a cloudové technologie. K dokončení této transakce by mělo dojít mezi červencem a září tohoto roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama