Embracer Group chce dle svých slov důkladně vytěžit značky Tomb Raider, Deus Ex, Thief a další
i Zdroj: Square Enix
Byznys Novinka Embracer Group chce dle svých slov důkladně vytěžit značky Tomb Raider, Deus Ex, Thief a další

Embracer Group chce dle svých slov důkladně vytěžit značky Tomb Raider, Deus Ex, Thief a další

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 5. 2022 10:16

Na poli akvizic v průmyslu naposledy vyvolal pozdvižení severský gigant Embracer výkupem studií původně spadajících pod Square Enix. S Eidos, Crystal Dynamics nebo Square Enix Montréal se mu pod křídla dostaly zvučné značky jako Tomb Raider, Deus Ex, Legacy of Kain nebo Thief. Společnost se nyní pochlubila, že je hodlá využít maximální možnou měrou.

Reklama

  • Embracer tvrdí, že chce pořádně těžit nové značky včetně Tomb Raider nebo Deus Ex
  • Míří směrem remasterů, remaků, spin-offů a doprovodných médií

Magazín Kotaku si všiml, že v oficiálním prohlášení k finančním výsledkům za poslední období Embracer komentuje svůj nákup. 

Embracer Group opět na nákupech. Vydavatel kupuje Crystal Dynamics, Eidos-Montréal a Square Enix Montréal
i Zdroj: Hrej.cz

Embracer Group opět na nákupech. Vydavatel kupuje Crystal Dynamics, Eidos-Montréal a Square Enix Montréal

Gigantický herní vydavatel Embracer Group se opět rozrůstá. Společnost, jenž v posledních letech skupovala studia kde se…

2. 5. 2022 10:24

„Po konci kvartálu jsme dále posílili své možnosti rozvoje portfolio značek vstupem do obchodu v rámci kterého získáme Crystal Dynamics, Eidos Monteral a Square Enix Montreal, včetně Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain a dalších značek. Oznámení přineslo obrovsky pozitivní odezvu. Vidíme obří potenciál, nejen v pokračováních, ale také v remacích, remasterech, spin-offech a jiných mediatypech napříč celou skupinou,“ pochlubilo se konkrétně vydavatelství.

To velmi jednoduše znamená, že Embracer vnímá velký význam značek, konkrétně Tomb Raider a Deus Ex, a zároveň vnímá i hlad hráčů po jejich dalším využití. Lara Croft se totiž na poslední dobrodružství vydala už v roce 2018 se Shadow of the Tomb Raider, byť byl nedávno oznámen vývoj dalšího dílu, a o Adamovi Jensenovi jsme slyšeli naposledy až v roce 2016.


Zda chceme vidět další obsah nad rámec pokračování je samozřejmě subjektivní otázkou. Remaky potěší vždy, remastery už tak atraktivní nejsou, i když jsou mnohem jednodušší na výrobu. Navíc třeba takový Deus Ex: Human Revolution by si remaster vyloženě zasloužil. V případě spin-offů pak na mysl automaticky tanou mobilní hry, které možná nejsou to, co by fanoušci sérií nejvíce chtěli. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama