Elden Ringu se na Steamu daří. Hodnocení jsou ale kvůli technickým problémům smíšená
i Zdroj: Bandai Namco / FromSoftware
Elden Ring Novinka Elden Ringu se na Steamu daří. Hodnocení jsou ale kvůli technickým problémům smíšená

Elden Ringu se na Steamu daří. Hodnocení jsou ale kvůli technickým problémům smíšená

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 2. 2022 12:04 6

Dnešní vydání očekávaného hitu Elden Ringu postupně otevírá brány hry fanouškům po celém světě. A není jich málo. Titul během pár minut na Steamu překonal rekordy předchozích titulů FromSoftware a dosáhl vrcholu 764 tisíc současně aktivních hráčů. Hodnocení prvních zájemců ale není ani zdaleka tak pozitivní, jako tomu je v případě kritiků.

Reklama

  • Elden Ring v jeden moment na Steamu hrálo přes 740 tisíc hráčů
  • Recenze jsou ale smíšené, hráči se potýkají se záseky
  • Problémem je údajně obecně špatná optimalizace

Z hlediska současně hrajících hráčů se tak Elden Ring okamžitě zařadil na sedmé místo historického žebříčku dle dat SteamDB. Tomu stále vévodí PUBG s peakem více než 3 milionů hráčů, nad Elden Ringem ale zatím zůstává Cyberpunk 2077, New World, Dota 2 nebo třeba současný MMO fenomén Lost Ark.

O Elden Ring je tedy mezi PC hráči obrovský zájem, už z prvních recenzí kritiků ale vyplývalo, že má titul na PC určité technické problémy. Ne nadarmo mezi ty nejméně nadšené recenze patřily právě ty, které testovaly počítačovou verzi. Situace je zřejmě tak vážná, že má v současnosti hra na Steamu štítek hodnocení “Smíšené”. Problémy jsou prakticky výhradně s optimalizací nebo možnostmi nastavení hry. Elden Ring se údajně zasekává i na těch nejvýkonnějších sestavách. Někteří hráči si stěžují i na absenci podpory ultraširokých monitorů nebo technologií ray tracing a DLSS.

Na subredditu hry se mezitím objevil příspěvek popisující údajné řešení problémů se záseky. Údajně stačí otevřít správce zařízení (Device manager) a vypnout funkci Microsoft Device Association Root Enumerator. Tu najdete, pokud ve správci zařízení přes záložku Zobrazení zaškrtnete Zobrazit skrytá zařízení a následně rozkliknete kategorii Softwarová zařízení.

Hrajete Elden Ring na PC? Jak jste spokojeni s výkonem? Dejte nám vědět do komentářů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama