Elden Ring přináší novou sadu obrázků i detailů o podobě světa
i Zdroj: Hrej.cz
Elden Ring Novinka Elden Ring přináší novou sadu obrázků i detailů o podobě světa

Elden Ring přináší novou sadu obrázků i detailů o podobě světa

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

28. 8. 2021 11:58 1

Nejnovější projektu studia FromSoftware chce být více než jen větší kopií starších her. Ze shluku informací, které přinesl producent Jasuhiro Kitao, vyplývá, že se Elden Ring vedle známého jádra odliší zohledněním denní doby, strukturou světa či teleportací k záchytným bodům.

Reklama

  • FromSoftware podali další sadu informací o Elden Ring
  • Soustředili se na unikátní rysy otevřeného světa

Jakožto čerstvě poskvrněná bytost se po otevřeném světě Elden Ringu budeme po svých či v sedle vyvolaného duchovního oře pohybovat ve dvou rovinách – v té první skrze všeobjímající Overworld, tvořící vzájemně propojenou síť planin, hradů a pevností, kdežto ve druhé útrobami dungeonů, které v těchto místech najdeme. 

Jak už asi uhodnete, každý z dungeonů, na které v Overworldu natrefíte, bude v jistém směru unikátní, ať už estetikou, pokladem, iluzorními stěnami nebo finálním bossem. Jejich vrcholnou formou mají být pak speciální místa zvaná Legacy Dungeons, tedy víceúrovňové lokace, jež najdete kupříkladu ve výše zmíněných hradech a které patrně povedou k dalšímu posunu příběhu. 

Podle redaktorů, kteří hru viděli v akci, si vývojáři i nadále uchovali punc neurčitého vyprávění, byť poukazují i na užití cutscén k vykreslení postav. Příběh Elden Ringu bude tak zřejmě dávkován o něco odlišněji, než jsme zvyklí, více prostoru dostanou názornější příběhové sekvence a méně již hledání náznaků v popisu předmětů – i když i to bude stále přítomno.

Co se týče světa, významnou roli v něm sehraje také parametr času a počasí, měnící přístupnost lokací a celkovou distribuci nepřátel v některých z nich. Jak už je navíc u FromSoftware zvykem, ani jejich nejnovější hra se nevymaní táboření. Těmito místy odpočinku a ukládání postupu se nově stanou místa zvaná Site of Lost Grace, plnící podobnou roli jako bonfire a také něco navíc. Jejich bonusovou vlastností se stává totiž teleportace, a to nejen mezi nimi, ale i přímo k nim odkudkoli z Overworldu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama